iCloud Fotoğraf Uygulaması Güncellendi

Apple’ın bulut depolama servisi olan icloud.com fotoğraf uygulaması bilgisayarınızdan fotoğraf yükleme özelliği eklenerek güncellendi. Geliştiriciler tarafından iki haftadır test edilen iCloud beta test sitesi, bugün itibariyle tüm kullanıcılar için fotoğraf yükleme olanağı sağlayarak açıldı.

Bundan daha önce yapılan güncelleme ile birlikte, iOS 8 cihazlarında iCloud fotoğraf arşivi aktif olan kullanıcılar iCloud.com üzerinden fotoğraflarını görüntüleyebiliyor ve silebiliyorlardı fakat web ara yüzünden fotoğraf eklemek mümkün değildi. Bu güncelleme sayesinde iOS cihazınız yanınızda olmasa bile web üzerinden bilgisayarınızı kullanarak fotoğraflarınızı yükleyebilecek ve iOS cihazlarınızdan görüntüleyebileceksiniz.

Eğer iOS 8 kurulu cihazınızın Ayarlar > iCloud > Fotoğraflar yolundaki iCloud Fotoğraf Arşivi aktif durumdaysa icloud.com sitesine girerek App Store bilgilerinizle giriş yaptığınızda ana sayfanızda Fotoğraflar (Beta) ikonu görünecek aksi takdirde görünmeyecektir. Fotoğraflar kısmına giriş yaptığınızda, sağ üst kısımda “Yükle” seçeneğini görebilecek, fotoğraflarınızı seçtiğinizde de iCloud hesabınızın aktif olduğu tüm cihazlarda yüklediğiniz bu fotoğrafları görebileceksiniz.

Şunu belirtmekte fayda var ki her fotoğraf formatını iCloud hesabınızdan yükleyemiyorsunuz. Sadece JPG formatlı fotoğrafları yüklemeniz mümkün. Yani GIF, PNG veyahut video dosyalarınızı en azından şimdilik yüklemeniz mümkün değil. Öte yandan standart kullanıcılar için (ücretli olarak alan satın almadıysanız) depolama alanı 5 GB olarak belirlenmiş ve bu yüklediğiniz fotoğraflar bu alanınızın kotasının düşmesine neden olacak, belirtmeden geçmeyelim.

One Comment

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir