iCloud Kişileriniz Kayıp mı?

iOS 8’e geçişlerde yaşanan ufak tefek problemlerin ardı arkası kesilmiyor. Aslında yaşanan sıkıntıların birçoğunu problemden sayamayız fakat akıllı cihaz kullanımı konusunda sıkıntı yaşayan kişilerin varlığını bilmek bu konuda sık sık makale yazarak sizleri bilgilendirme isteği doğuruyor içimizde.

Yukarıda da yazdığımız gibi ufak tefek yaşanan problemlerden bir tanesi de iOS 8’e yapılan güncellemeden sonra kişilerin kaybolması. Eyvah telefon listem kayboldu diye üzülmeyin bu sorunun çözümü çok basit.icloud-kişiler

 

Aşağıdaki işlemleri uygulayarak kişilerinizi kolay bir şekilde iPhone’unuza getirmeniz mümkün olacak.

Adım 1: Yapacağınız şeylerin ilki, iCloud hesabınıza giriş yapıp yapmadığınızı kontrol etmek olmalı. Bundan emin olabilmek için Ayarlar > iCloud yolunu takip edin. Eğer kullanıcı girişinizi yapmamışsanız hiç beklemeden Apple kullanıcı adınız ve şifrenizle girişinizi tamamlayın. Eğer halihazırda zaten giriş yapmışsanız Adım 2’ye geçiş yapın.

Adım 2: Ayarlar > iCloud adımında Kişiler bölümünün açık (yeşil renkte) olduğundan emin olun. Eğer kapalıysa bu kısmı aktifleştirin. Kişileriniz hala gelmemişse 3. adıma geçiş yapın.

Adım 3: Ayarlar > iCloud yolundaki kişiler sekmesini pasif hale getirin. Size, daha önce senkronize ettiğiniz kişileri silmek isteyip istemediğinizi soracak, evet seçeneğini seçerek silin. Endişelenmeyin çünkü bu işlem telefonunuzda lokal olarak bulunan kişi listesini silip silmemek istediğinizi sormakta yani iCloud hesabınızdaki kişileriniz silinmeyecektir.

Adım 4: Yukarıdaki işlemi onayladıysanız eğer, aynı ekranda bulunan az önce kapattığınız kişi listesini tekrar aktif hale getirin.

İşleminiz tamamlanmış oldu. Silinen kişileriniz tekrar yerine geldi. Rahat bir şekilde kullanabilirsiniz.

Eğer kişileriniz halen yerine gelmemiş görünüyorsa sizin için tehlike çanları çalıyor demektir. Burada iki ihtimal mevcut; birincisi internet erişiminiz kapalı olabilir ki bu işlem için veri iletişiminizi açık olması veya bir Wi-Fi hattına bağlı olmanız gerekir, ikincisi ise kişileriniz iCloud hesabınıza yedeklenmemiş veya oradan silinmiş olabilir.

Yedeklerinizin silinip silinmediğini öğrenebilmek için icloud.com sitesine girerek oraya Apple kullanıcı adınız ve şifrenizle girerek buradan kişi listenizin silinip silinmediğini kontrol edebilirsiniz. Eğer silinmişse bir bardak su içmekten başka şansınız yok keza olmayan bir şeyi geri getiremezsiniz.. Eğer ki kişileriniz duruyorsa, adım 3 ve adım 4’ü tekrar deneyin.

2 Comments

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir