iCloud’daki Kişiler Bilgisayara Nasıl Aktarılır?

iPhone cihazımızdaki kişilerin bilgisayarımıza aktarılmasıyla alakalı birçok alternatif mevcut ve bunu yapmaya aslında artık biraz mecbur gibiyiz. Bazen bu işlemi uygulamalar vasıtasıyla yaparken bazen de Mac bilgisayarımızla yapabiliyoruz. Eğer Mac bilgisayarınız yoksa ve uygulama kullanmadan kişilerinizi bilgisayarınıza aktarmak istiyorsanız? iCloud kullanmak bu durumda işinize yarıyor keza iCloud üzerinden bilgisayarınıza aktarmak çok kolay.

iCloud üzerindeki kişileri bilgisayara nasıl aktarırız?

Adım 1: iCloud.com sitesine giriyoruz ve iCloud kullanıcı adı ve şifreyle giriş yapıyoruz.

Adım 2: Kişiler ikonuna tıklayarak kişi listesine giriyoruz.

Adım 3: Herhangi bir kişiyi seçin. Seçtiğiniz vakit o kişinin üstü mavi renk olacak.

Adım 4: Bilgisayarınızın klavyesinden CTRL + A komutunu tuşlayın. Bu şekilde bütün kişileri seçmiş olacaksınız.

Adım 5: Ekranın sol alt köşesinde bir adet dişli ikonu göreceksiniz, ona tıklayarak vCard’ı Dışa Aktar seçeneğini tıklayın.

Adım 6: Bütün kişileriniz tek bir dosya içerisine toplanarak bilgisayarınızda dilediğiniz bir yere kayıt edilecek. Oluşturulan dosyanın formatı .vcf olacak ki bu format sanal olarak bütün kişi ve mail adreslerinde kullanılabilir. Kısacası bu dosyayı kişilerle alakalı bütün uygulamalarda herhangi bir platformda kullanabilirsiniz.

Bu konu bu kadar basit. Eğer kişilerinizi cihazınızdan bilgisayarınıza aktarmak istiyorsanız çeşitli yollar var ve bu da en basit konulardan biri.

5 Comments

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir