iFunBox Güç Koruma Modu

iOS cihazınızın CPU, pil ömrü ve çekim gücü gibi değerlerini arka planda çalışan uygulamaları iptal ederek arttırmak ister misiniz? Bu bahsettiğimiz olayı tabi ki jailbreak yapılmış cihazlarınızla rahatlıkla yapabilirsiniz fakat ya jailbreak yapamadıysanız?

ifunbox

Bu konuda devreye PC ve Mac bilgisayarlarınız için yapılan bir uygulama giriyor: iFunBox. I-Funbox uygulaması hem jailbreak yapılmış, hem de yapılmamış cihazlarla kullanılabiliyor. Bu programın en güzel özelliklerinden bir tanesi de, Güç Koruma Modu. Yüklü uygulamalardan birine sağ tıkladığınızda aşağıdaki üç menüyü göreceksiniz: allow background, always background, and kill switch yani arka planda çalışmaya izin ver, herzaman arka planda kal ve, arka planda çalıştırma. Allow background, birçok uygulamanın varsayılan özelliğidir. Örneğin müzik uygulaması her zaman arka planda çalışırken kill switch güç isteyen uygulamaların varsayılan özelliğidir.

Peki bu ayarları değiştirdiğinizde ne olacak?

Uygulamaları kill moda aldığınızda normalde görev yöneticisinde görünen uygulama görev yöneticisinde görünmeyecektir. (Ana ekran tuşuna iki kere bastığınızda görev yöneticisi açılır)

Örneğin; yukarıda da bahsettiğimiz müzik uygulaması kapattığınızda dahi çalışmaya devam eder ve müzik çalmaya devam eder. Kill switch modunu aktif ettiğinizde, müzik uygulamasından çıktığınızda müzik anında durur. Müzik uygulaması arka planda çalışmayacaktır.

Eğer tam tersini yapmak istiyorsanız, yani uygulamadan çıktığınızda uygulamanın çalışmaya devam etmesini istiyorsanız allow background seçimini tıklamanız yeterli. Bu uygulamaları kapatmak için bu sefer yapmanız gereken görev yöneticisinden kapatmak olmalıdır.

iFunbox uygulamasını indirmek için;  Mac • Windows

2 Comments

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir