İhtiyaçlarınız için En İyi VPN’i Belirlemek

Torrent, gizlilik, sansürleri atlamak, çevrimiçi ortamda kimliksiz kalmak, coğrafi kısıtlamaları aşmak veya sadece konum değiştirmek için en iyi VPN’i arıyorsanız, çok fazla kafa karıştırıcı seçeneğiniz olabilir. Sizin için doğru VPN’i seçmenize yardımcı olacak yazımızı okumaya devam edin.
Farklı zevkler mi tadmak istiyorsunuz? çekmeköy escort işte tam yerindesiniz.

VPN’ler veya Sanal Özel Ağlar, bilgisayarınızın farklı bir yerden bağlanıyormuş gibi görünmesini sağlamak için hızlı ve kolay bir çözümdür. Bunu, bilgisayarınızın ya da akıllı telefonunuzun ağ trafiğini şifreli bir tünelden, diğer tarafa yönlendiren bir sanal ağ oluşturarak ve VPN sunucusunun hangi konumda bulunduğunuzun dünyaya görünmesini sağlayarak gerçekleştirir. Bu, coğrafi kısıtlamaları atlamanıza, sansürlerden kaçınmanıza veya sizi internet ortamında kimliksiz olmanıza yardımcı olabilir.

Sorun şu ki, farklı VPN sağlayıcılarının puanları ve bunlardan birini kullanmak için bir sürü farklı neden var, hangisini seçersiniz?

Her Şeyi Okumak İstemiyor Musunuz? Bu Bölüm Tüm Yazımız için Kısa Bir Özettir

Bu makalede pek çok bilgi var ve muhtemelen sadece bir VPN kurmak istiyorsunuz, böylece dünyanın başka bir coğrafyası üzerinden internete girebilir ya da dünyanın diğer tarafındaki bir akış hizmetinde en sevdiğiniz TV şovunuzu ya da filminizi izlemeye çalışabilirsiniz.

İşte bizim en iyi seçeneklerimiz:

  • ExpressVPN, her Windows, Mac, Android, iPhone veya Linux için basit, kullanımı kolay, coğrafi kısıtlamaları atlamak için kullanılabilecek ve genel olarak kolay ve hızlı bir deneyim yaşamak istiyorsanız en iyi seçenek. Üstelik 30 gün para iade garantisi var.
  • Güçlü hızlar ve coğrafi kısıtlamaları geçmeyi kaldırabilecek bir VPN arıyorsanız, StrongVPN mükemmel bir seçimdir. Diğer hizmetlerle karşılaştırıldığında biraz modası geçmiş görünebilir, ancak daha az bilinen bir hizmet olduğundan, bazen engellenmesi daha düşüktür. 30 gün para iade garantisi veriyorlar.
  • Kafe gibi yerlerde kullanmak için hızlı bir VPN bağlantısı arıyorsanız Tunnelbear sağlam bir seçimdir. Sınırlı ücretsiz deneme paketi ve fiyatları ucuzdur. Oldukça güçlü veya hızlı olmasalar da gerçekten güzel bir hizmet sunuyorlar.

Yine, kısıtlamaları atlamak için bir VPN arıyorsanız, yukarıdaki hizmetlerden birini deneyin. Hepsinin uygun fiyatları ve 30 günlük para iade garantisi var, böylece kaybedecek bir şeyiniz kalmıyor.

Sanal Özel Ağ Nedir ve İnsanlar Neden Kullanıyor?

Yazılımın kullanılmasıyla (ve bazen kurumsal ve devlet düzeyinde, donanımda) bir VPN, fiziksel olarak ayrı iki ağ arasında sanallaştırılmış bir ağ oluşturur.

Örneğin VPN kullanımı, bir Türk Hava Yolları çalışanının, New York ofisinde bir ağda olduğu gibi, New York’ta bir binada bulunan şirket intranetine erişirken İstanbul’da evinden çalışmasına olanak tanır. Aynı teknoloji tüketiciler tarafından telefonlarını ve dizüstü bilgisayarlarını ev ağlarına bağlamak için kullanılabilir, böylece yoldayken ev bilgisayarlarından dosyalara güvenli bir şekilde erişebilirler.

VPN’lerin başka kullanım amaçları da bulunuyor. Bağlantınızı şifrelediklerinden, VPN’ler kullanıcıların başkalarının aktarmakta oldukları verileri görmelerini engellemelerini sağlar. Bu, özellikle halka açık Wi-Fi ağlarında, kafeterya ve havaalanı gibi yerlerde verileri güvende tutar, kimsenin trafiğinizi izlememesini ve şifrelerinizi veya kredi kartı numaralarınızı çalmamasını sağlar.

VPN’ler trafiğinizi başka bir ağ üzerinden yönlendirdiğinden, başka bir yerden geliyormuş gibi görünmesini de sağlayabilirsiniz. Yani Ankara’dayken, trafiğinizi Sidney’den geliyor gibi gösterebilir. Bu, bulunduğunuz yere göre (Netflix gibi) içeriği engelleyen belirli siteler için kullanışlıdır.

Daha ciddi bir kayda göre, maalesef çok sayıda insan yüksek sansür ve izleme düzeyine sahip ülkelerde (Çin gibi) ve daha gizli izlemeye sahip ülkelerde (ABD gibi) yaşıyor; Sansür ve izlemenin etrafından dolaşmanın en iyi yollarından biri, başka bir yerdeymiş gibi görünmek için güvenli bir tünel kullanmaktır.

Çevrimiçi etkinliklerinizi meraklı hükümetten gizlemenin yanı sıra, faaliyetlerinizi meraklı bir İnternet Servis Sağlayıcısından (İSS) gizlemek için de kullanışlıdır. ISS’niz içeriğe dayalı olarak bağlantınızı boğmaktan hoşlanıyorsa (dosya indirme işlemlerini ve/veya işlemdeki video hızlarını okumak) bir VPN, tüm trafiğiniz şifreli tünelde tek bir noktaya giderken ve ISS’nizde kaldığından bu sorunu tamamen ortadan kaldırır. Ne tür bir trafik olduğu hakkında habersiz durumda kalırlar.

Kısacası, bir VPN trafiğinizi yerel ağınızdaki kişilerden (kafelerdeki gibi ücretsiz Wi-Fi), ISS’nizden veya hükümetinizden gizlemek istediğinizde faydalıdır. Veya yan odada olup bir okyanus uzaktaymış gibi görünmenizi sağlayabilir.

VPN İhtiyaçlarınızı Değerlendirme

Her kullanıcının biraz farklı VPN ihtiyacı olabilir ve ideal VPN hizmetini seçmenin en iyi yolu, alışverişe çıkmadan önce ihtiyaçlarınızın neler olduğuna dikkat etmektir. Alışverişe çıkmanıza gerek olmadığını bile görebilirsiniz, çünkü sahip olduğunuz ev tipi veya yönlendirici tabanlı çözümler mükemmel bir uyum sağlar. Kendinize sormanız gereken bir dizi soruyu inceleyelim ve farklı VPN özelliklerinin bu sorular tarafından vurgulanan ihtiyaçları nasıl karşıladığını belirtelim.

Açık olmak gerekirse, aşağıdaki soruların birçoğu tek bir uygulama tarafından birçok seviyede yerine getirilebilir, ancak sorular kişisel kullanımınız için neyin en önemli olduğunu düşünmenize yardımcı olmak içindir.

Ev Ağınıza Güvenli Erişime mi İhtiyacınız Var?

İlgilendiğiniz tek kullanım durumu ev ağınıza güvenli bir şekilde erişmekse, kesinlikle bir VPN servis sağlayıcısına yatırım yapmanız gerekmez. Bu, aracın iş için fazla kaldığı bir durum değil; bu, aracın iş için yanlış olduğu bir durumdur. Uzak bir VPN servis sağlayıcısı, kendi şebekenize değil, uzak bir ağa (Amsterdam’daki bir video sunucusu gibi) güvenli erişim sağlar.

Kendi ev ağınıza erişmek için, ev yönlendiricinizde veya bağlı bir cihazda (QNAP gibi dosya saklama cihazı olabilir) çalışan bir VPN sunucusu istiyorsunuz. İdeal olarak, en iyi güvenlik ve minimum güç tüketimi için VPN sunucusunu yönlendirici düzeyinde çalıştırırsınız. Bu amaçla, yönlendiricinizi DD-WRT’ye (hem VPN sunucusunu hem de istemci modunu destekleyen) yanıp sönmesini ya da VPN sunucusunda yerleşik bir yönlendirici satın almanızı öneririz.

İhtiyacınız olan çözüm buysa (veya yalnızca diğer görevler için uzaktaki çözümlerle paralel olarak çalıştırmak isteseniz bile), kendi Ev VPN sunucunuzu ayarlama makalelerine kesinlikle bakmanızı tavsiye ederiz.

Gündelik Olarak Güvenli Tarayıcıya mı İhtiyacınız Var?

Özellikle güvenlik veya mahremiyet bilincine sahip olmasanız bile, düzenli olarak halka açık Wi-Fi ağlarını kullanıyorlarsa herkesin VPN’i olması gerekir. Wi-Fi’yi kahve dükkanında, havaalanında veya şehirler arası seyahat ederken kaldığınız otelde kullanırken, kullandığınız bağlantının güvenli olup olmadığı konusunda hiçbir fikriniz yoktur.

Modem eski ve tehlikeli bir ürün yazılımı kullanıyor olabilir. Modem aslında zararlı olabilir ve paketleri aktif şekilde kontrol edebilir ve verilerinizi kaydedebilir. Modem yanlış yapılandırılmış olabilir ve ağdaki diğer kullanıcılar verilerinizi kontrol ediyor olabilir veya dizüstü bilgisayarınızı veya mobil cihazınızı inceliyor olabilir. Bilinmeyen bir Wi-Fi ortak erişim noktasının kötü niyetli veya kötü yapılandırma yoluyla verilerinizi açığa vurmadığının hiçbir şekilde hiçbir garantisi yoktur. (Bir şifre, bir ağın güvenli olduğunu göstermez – bir şifre girmeniz gerekse bile, bu sorunlardan herhangi birine tabi olabilirsiniz.)

Bu gibi senaryolarda e-postalarınızı, Facebook ve internet geçmiş etkinliklerinizi güvence altına almak için muazzam bant genişliğine sahip kocaman VPN sağlayıcısına ihtiyacınız yoktur. Aslında, önceki bölümde vurguladığımız aynı ev VPN sunucusu modeli, size sadece ücretli çözümler sunacaktır. Ücretli bir çözüm olarak düşünebileceğiniz tek zaman, ev bağlantınızın yetişemediği yüksek bant genişliği gereksinimleriniz varsa oluşacaktır (VPN bağlantınız üzerinden büyük miktarda video izlemek gibi).

Konumunuzu Coğrafi Olarak Değiştirmeniz mi Gerekiyor?

Amacınız başka bir ülkedeymiş gibi görünmek ve o ülkedeki içeriğe erişmekse (örneğin, ülkemizde henüz yayınlanmayan Pokemon Go’yu iPhone’a indirmek için konum değiştirmenizin gerekmesi), o zaman içinde bulunan sunucularla gerçek VPN servisine ihtiyacınız olacaktır.

Ülkemizde yayınlanmayan UFC videolaru için ABD’ye erişiminiz mi gerekiyor? Sağlayıcınızın ABD sunucularına sahip olduğundan emin olun. UFC YouTube canlı yayın videolarını huzur içinde izleyebilmeniz için bir ABD IP adresine mi ihtiyacınız var? Uzun bir ABD çıkış listesi olan bir sağlayıcı seçin. İhtiyacınız olan coğrafi bölgedeki bir IP adresine erişemiyorsanız, etrafınızdaki en büyük VPN sağlayıcısı bile işe yaramaz.

Anonimliğe mi İhtiyacınız Var?

İhtiyaçlarınız Netflix’i izlemek veya kafedeki bazı çocukların sosyal medya faaliyetlerinizi gözetlemekten korumaktan daha ciddiyse, bir VPN sizin için olmayabilir. Pek çok VPN anonimlik vaat ediyor, ancak birkaçı bunu gerçekten sağlayabilir – ve hala VPN sağlayıcısına, trafiğinize erişme konusunda güveniyorsunuz. Bunun için, muhtemelen mükemmel olmasa da, VPN’lerden daha iyi bir anonimlik çözümü olan Tor gibi bir şey istersiniz.

Ancak birçok kullanıcı BitTorrent’te dosya paylaşımı gibi şeyler yaparken makul bir anonimlik oluşturmak için VPN’lere güvenmektedir. Trafiğini farklı bir IP adresinden geliyor gibi görünmesini sağlayarak, sürünün içinde diğerlerinden gizleyerek duvara bir tuğla daha koyabilirler. Yine mükemmel değil, ama yardımcı olucaktır.

Bu size benziyorsa, log tutmayan ve çok büyük bir kullanıcı tabanına sahip bir VPN sağlayıcısı istiyorsunuz. Servis ne kadar büyük olursa, her çıkış IP’sinden o kadar çok insan taşınır ve tek bir kullanıcıyı kalabalıktan izole etmek o kadar zor olur.

Birçok kişi, ABD yasalarına dayanarak VPN sağlayıcılarını, ABD yasalarının bu sağlayıcıları tüm VPN faaliyetlerini kaydetmeye zorlayacağına dayanarak kullanmaktan kaçınır. Tersine, ABD merkezli VPN sağlayıcıları için böyle bir veri kaydı gereksinimi yoktur. Başka bir yasalar dizisi altında, eğer verileri geri çevirmek zorunda kalırlarsa veriyi değiştirmeye mecbur edebilirler, ancak verileri ilk etapta tutmaları şartı bile yoktur.

Endişeleri günlüğe kaydetmenin yanı sıra, daha da büyük bir endişe, kullandıkları VPN protokolü ve şifrelemenin türüdür (kötü niyetli bir üçüncü taraf trafiğinizi durdurmaya çalışacak ve trafiğini tersine çevirdikten sonra analiz edecek ve seni bulmaya çalışacak). Günlüğe kaydetme, protokol ve şifreleme standartlarını göz önünde bulundurmak, ihtiyaçlarımıza odaklanan sorulardan VPN sağlayıcılarının yeteneklerine odaklanan sorulara yöneldiğimiz yazımızın bir sonraki bölümüne geçmenin harika bir noktasıdır.

VPN Uygulamasını Seçme

VPN seçmek için bize gereken bilgiler ne? En bariz meselenin yanı sıra, bütçenize uygun olan düşük bir ücrettir ve VPN seçiminin diğer özellikleri biraz benzer olabilir. Göz önüne almak isteyeceğiniz bazı öğelere bakalım.

Servise kaydolmadan önce VPN servis sağlayıcısı tarafından sağlanan belgeleri okuyarak bu soruları cevaplamak size kalır. Daha da iyisi X, Y veya Z yapmadıklarını iddia etmelerine rağmen, kullanıcıların aslında tam olarak bunu yaptıklarını bildirmediklerinden emin olmak için, belgelerini okuyun ve ardından hizmetle ilgili şikayetleri arayın.

Hangi Protokolleri Destekliyor?

Tüm VPN protokolleri eşit değildir (uzun süreliğine değil). Düşük işlem yükü ile yüksek güvenlik seviyelerine ulaşmak için çalıştırmak istediğiniz protokol OpenVPN’dir.

Mümkünse PPTP’yi atlamak istiyorsunuz. Zayıf şifreleme kullanan çok eski bir protokoldür ve güvenlik nedeniyle tehlikeye girmiş sayılmalıdır. Temel olmayan web gezintinizi bir kafede (örneğin, dükkan sahibinin oğlunun şifrelerinizi kopyalamasını engellemek için) güvenceye almak yeterince iyi olabilir, ancak ciddi bir güvenlik için uygun değil. L2TP / IPsec, PPTP’ye kıyasla önemli bir gelişme olsa da, OpenVPN’de bulunan hız ve açık güvenlik denetimlerinden yoksundur.

Uzun lafın kısası, OpenVPN senin istediğin şeydir (ve daha da iyi olana kadar ikame kabul etmemelisin).

Şu anda OpenVPN yerine L2TP / IPsec’i kullanarak rahatlayacağınız ve iOS ve Android telefonlar gibi mobil cihazlar için yalnızca bir senaryo var. Şu anda ne Android ne de iOS yerel OpenVPN’i desteklememektedir (bunun için üçüncü taraf desteği olsa da). Her iki mobil işletim sistemi de L2TP / Ipsec’i doğal olarak destekliyor ve bu nedenle kullanışlı bir alternatif.

İyi bir VPN sağlayıcısı, yukarıdaki seçeneklerin hepsini sunacaktır. Mükemmel bir VPN sağlayıcısı bile iyi belgeler sunacak ve yaptığımız aynı nedenlerden dolayı PPTP kullanmaya sizi yönlendirecek. Birçok VPN sağlayıcısı güvensiz ve tahmin edilmesi kolay kodlar kullandığından, bu protokoller için kullandıkları önceden paylaşılan anahtarları da kontrol etmelisiniz.)

Nerede, Kaç Sunucusu Var?

Coğrafi engellemeden Netflix ve YouTube gibi ABD medya kaynaklarına erişmek istiyorsanız, Afrika ve Asya’daki sunucuların çoğuna sahip bir VPN hizmeti sizin için çok az kullanışlıdır.

Birden fazla ülkede bulunan çeşitli sunuculardan daha azını kabul etmeyin. Ne kadar sağlam ve yaygın şekilde kullanılan VPN hizmetlerinin ne kadar güçlü olduğu göz önüne alındığında, dünya genelinde yüzlerce sunucu olmasa da yüzlerce beklemek mantıksızdır.

Kaç tane sunucuya sahip olduklarını ve bu sunucuların nerede olduklarını kontrol etmenin yanı sıra, şirketin nerede olduğunu ve bu konumun gereksinimlerinizle aynı hizada olup olmadığını kontrol etmeniz de akıllıca olacaktır (hükümetin engelini önlemek için bir VPN kullanıyorsanız, o zaman ülkenize yakın hatları olan bir ülkede bir VPN sağlayıcısından kaçınmak akıllıca olur).

Kaç Eşzamanlı Bağlantıya İzin Verilir?

“Sadece bir bağlantıya ihtiyacım var, değil mi?” diye düşünüyorsunuz. ”Ya VPN erişimini birden fazla cihaza, birden fazla aile üyesine, ev modeminize veya benzerine kurmak istiyorsanız? Aynı anda birden çok bağlantıya ihtiyacınız olacak. Veya özellikle güvenlik odaklıysanız, birden fazla cihazı birden fazla farklı çıkış IP’si kullanacak şekilde yapılandırmak istersiniz, böylece toplu kişisel veya ev trafiğiniz bir arada olmaz.

En azından, en az iki eşzamanlı bağlantıya izin veren bir servis istiyorsunuz; pratik olarak konuşursak eğer (tüm mobil cihazlarınızı ve bilgisayarlarınızı hesaba katmak için) modeminizi VPN ağına bağlama becerisi önerilen tercih olacaktır.

Bant Genişliği Kısıtlaması Var mı?

Bant genişliği kısıtlamaları, 4-5 yıl öncesi dönemde büyük bir sorun olmayabilir, ancak şimdi herkes video, müzik ve daha fazlasını yayınladığından bant genişliği gerçekten çok hızlı şekilde bitmektedir. Bant genişliği kısıtlamaları açıkça çok yüksek olmadığı ve yalnızca sağlayıcının hizmeti kötüye kullanan kişilere polis göndermesine izin vermediği sürece, bant genişliği kısıtlamaları uygulayan VPN’lerden uzak durun.

Son olarak, servisi kullanmak istediğiniz protokolleri veya servisleri kısıtlayıp kısıtlamadıklarını görmek için kılavuzları iyi okuyun. Hizmeti dosya paylaşımı için kullanmak istiyorsanız, dosya paylaşım hizmetinizin engellenmediğinden emin olmak için kılavuzları iyi okuyun.

Log Tutuyorlar mı?

Çoğu VPN, herhangi bir kullanıcı etkinliği log’unu tutmaz. Bu sadece müşteriler için fayda sağlamakla kalmaz (ve büyük bir satış reklamıdır), aynı zamanda kendileri için de büyük yarar sağlar (çünkü ayrıntılı bir kayıt işlemi disklerin önemli kaynaklarından sonra diskin hafızasını hızlı bir şekilde tüketebilir). En büyük VPN sağlayıcılarının çoğu size şunu söyleyecektir: sadece log tutmakla ilgilenmezler, aynı zamanda işlemlerinin büyüklüğü göz önüne alındığında, disk alanını bir kenara bırakmaya bile başlarlar.

Bazı VPN’ler, bakımı kolaylaştırmak ve ağlarının sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlamak için logları minimum bir pencerede (sadece bir kaç saat) tuttuklarını belirt ediyorlar.

Hangi Ödeme Yöntemlerini Sunuyorlar?

İnternet geçmişinizi seyahat ederken Wi-Fi ağlarından gizlemeye karşı güvenceye almak veya trafiğinizi başka bir ülkeye güvenle yönlendirmek için bir VPN satın alıyorsanız, anonim ödeme yöntemlerinin sizin için çok büyük bir önemi yoktur.

Siyasi konulardan kaçınmak için bir VPN satın alıyorsanız veya mümkün olduğunca anonim kalmak istiyorsanız, kripto para birimi veya hediye kartları gibi anonim kaynaklardan ödeme yapılmasına izin veren hizmetler ile daha fazla ilgilenmeniz gerekebilir.

Evet, doğru duydunuz bir çok VPN sağlayıcısı, VPN kredisi karşılığında Wal-Mart veya Target gibi büyük perakendecilerden (maalesef ülkemizde yoklar ancak yurtdışında yaşıyor iseniz buralardan temin edebilirsiniz) hediye kartları kabul edecekleri sistemlere sahip. Nakit kullanarak bu marketlere giderek herhangi bir sayıda hediye kartı satın alabilir, VPN kredisi için kullanabilir ve kişisel kredi kartınızı kullanmaktan veya bilgilerinizi vermekten kaçınabilirsiniz.

Kill Switch Sistemine Sahipler mi?

Faaliyetlerinizi kolay bir şekilde kimliksiz tutmak için VPN’inize bağlıysanız, VPN’nin kesilmeyeceği ve tüm trafiğinizi normal internete aktarmayacağına dair bir güvenlik hissine ihtiyacınız var. İstediğiniz şey bir “kill switch sistemi” olarak bilinen bir araçtır. İyi VPN sağlayıcıları, VPN bağlantısının herhangi bir nedenle başarısız olması durumunda, bağlantıyı otomatik olarak kapatır, böylece bilgisayar açık ve güvenli olmayan internet bağlantısını kullanmak için varsayılanda kalmaz.

Önerilerimiz

Her şeyin altını çizmek için tüm jargonu ve reklam metnini mümkün olduğu kadar kesmeye yardımcı olmaktan mutluluk duyuyoruz ve bu amaçla, doğrudan kişisel deneyime sahip olduğumuz ve VPN seçimimizi karşılayan üç VPN servis sağlayıcısı seçtik. Belirtilen kriterlerimize uymanın yanı sıra (ve hizmet kalitesi ve kullanım kolaylığı ile ilgili beklentilerimizi aşanlar) buradaki tüm önerilerimiz yıllardır hizmet vermektedirler ve bu süre zarfında yüksek oranda puanlanmış ve tavsiye edilmiştir.

StrongVPN

StrongVPN, hem uzman kullanıcılar hem de sıradan kullanıcıların ihtiyaçlarını karşıladığı için mükemmel bir seçimdir. Fiyatlar ayda 10 dolardan başlayıp hızlı bir şekilde, yılda bir yıllık bir hizmet satın aldığınızda, aylık 5 dolar civarına düşüyor. Kurulum kolaylığı harika ve VPN kullanımında yeniyseniz veya manuel ayarlarla uğraşmak için fazladan zamanınız yoksa, kurulumu otomatikleştirmek için Windows, OS X, iOS ve Android için kurulum kılavuzlarını indirebilirsiniz. Daha ayrıntılı bir kontrol istiyorsanız veya modeminiz gibi cihazları manuel olarak yapılandırmanız gerekiyorsa, farklı işletim sistemleri ve donanımların manuel olarak yapılması için birçok kılavuzdan birini okuyabilirsiniz.

StrongVPN, 43 şehirde, 20 ülkede çıkış hatlarına sahiptir ve PPTP, L2TP, SSTP, IPSec ve OpenVPN protokollerini desteklemektedir. Protokol veya hizmetlerde bant genişliği sınırı, hız sınırı veya kısıtlama yoktur (torrent, Netflix gibi artık ne isterseniz). Ayrıca, StrongVPN hiçbir sunucu kaydını da tutmaz.

StrongVPN sizi hesap başına iki eşzamanlı bağlantıyla sınırlandırsa da (iki cihazda kurulmaz, aklınızda olsun, aynı anda iki farklı bağlantı veriyor sadece), evinizde ki modemi VPN hizmetine bağlanacak şekilde yapılandırabilirsiniz.

ExpressVPN

Her şeye sahip bir VPN arıyorsanız, her bir platform için kullanımı kolay istemci uygulamaları olan, 94 farklı ülkede 2000’den fazla sunucu, hızlı hızlı ve güvenlik için muhtemelen ExpressVPN’i seçeceksiniz. 30 günlük para iade garantisi ile, bu VPN’e aylık olarak 8,32 dolardan başlayan fiyatlarsa sahip olabilirsiniz

ExpressVPN log tutmaz, hiçbir şeyi engellemez ve bant genişliği kısıtlamaları veya sınırları bulunmuyor. Temelde hayal edebileceğiniz herhangi bir ülkede sunucuları var ve birçok müşteriyi idare edebilecek kadar büyük durumdalar.

Bir VPN seçiminde en önemli faktör olan yüksek hızın yanı sıra, ExpressVPN kesinlikle en geniş cihaz yelpazesi içinde en iyi müşterilere sahip durumdadır. Windows, Mac, iPhone, Android, Linux ve hatta VPN konfigürasyonları ile önceden yüklenmiş modemleri satmaktadırlar.

TunnelBear

Ücretsiz bir şey arıyorsanız, başka yere bakmayın. StrongVPN ve SurfEasy sağlam bir orta sınıf sedan gibiyse, TunnelBear daha çok eco arabaya (eğer bir TunnelBear aboneliği alırsanız) veya şehir otobüsüne (ücretsiz planlarını kullanıyorsanız) benzer. Bu da TunnelBear’ı etkilemiyor. Çünkü yıllardır sektördeler ve ücretsiz servis katmanları tüm dünyada ihtiyacı olan insanlar için çok faydalı olmaktadır.

Ücretsiz TunnelBear servisi ayda 500 MB’a kadar hizmet sunmaktadır. Bu çok fazla miktarda değil, ancak halka açık ağlarda ara sıra gezinmek için yeterli. Bundan daha fazla kotaya ihtiyacınız olursa, profesyonel hesaplarına ayda 7,99 dolar veya yıllık olarak ödeme yaparsanız ayda 4,16 dolara sahip olabilirsiniz.

Ücretsiz hesap tek bir kullanıcıyla sınırlıdır, premium hesap ise beş bilgisayara veya mobil cihaza kadar sınırsız bant genişliği sağlar. TunnelBear, bölgelerindeki toplam sunucu sayısını listelemez, ancak 20 ülkede sunucu hizmeti sunmaktadır. Windows ve Mac OS X kullanıcıları OpenVPN’e dayanıyor ve mobil VPN sistemleri L2TP / IPsec kullanıyor. Ancak önceki iki önerinin aksine, TunnelBear dosya paylaşım etkinliklerine karşı daha sert bir duruş sergiliyor ve BitTorrent engelli durumda. Hızları da diğerleri kadar hızlı değil, bu yüzden TunnelBear ile daha yavaş bir bağlantı yaşayabilirsiniz.

Bir özellikten dolar bazında, TunnelBear’ın premium teklifi, önceki iki önerimizi geçmiyor. StrongVPN ve SurfEasy, ödeme yapmak istiyorsanız daha iyi hizmetlerdir. Ancak, TunnelBear ücretsiz bir paket sunuyor, log tutmuyor ve masaüstü ve mobil kullanıcılar için son derece basit uygulamalarına sahip durumda ve bunları kullanmak son derece kolaydır.

ISS’nizden bağlantınızı kesmekten bıktıysanız, yoldayken göz atma oturumlarınızı güvence altına almak isterseniz ya da sadece sırtınızdaki birinden saklanmadan istediklerinizi indirmek istiyorsanız, güvenli bir şekilde dağıtılmış Sanal Özel Ağ (VPN) size göredir. Artık iyi bir VPN seçmek için gereken bilgilerle (ve bu konuda üç iyi öneriyle) donanmış olduğunuza göre, internet trafiğinizi güvence altına almanın zamanı geldi.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir