İlk nesil iPhone, eBay’den 1500 $’a satıldı!

Steve Jobs onu 2007 yılında tanıtmış ve cep telefonu piyasası için çok önemli bir kilometre taşı olmuştu. Prototip olarak üretilen bir cihaz da eBay’dan satışa sunulmuş ve çok geçmeden 1500 dolardan alıcı bulmuş.

1. Nesil iPhone olarak isimlendirilen cihazın prototipinde, o zamanlarki işletim sistemi iPhone OS bile bulunmuyor. Çünkü bu cihazlar sınırlı sayıda üretilmiş ve sadece Apple kampüsünde testlerinin yapılması için içerisinde özel bir test yazılımı bulunuyor.

Resimlerden de göreceksiniz ki hangi türde testlerin yapıldığı ekranda var. Ürün resimlerine ve açıklamalara bakılırsa cihaz çok temiz vaziyette ve halen sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Ürünün sınırlı sayıda üretilmiş olması ve özel bir test yazılımına sahip olması değerli kılıyor. Bir de nostaljik olarak değerlendirilirse aslında meraklısı için çok fiyat olduğunu söyleyemeyiz.

İlk çıktığında teknolojiyi takip edenler bilecekler; alüminyum kasası ve harika tasarımıyla insanları büyülemişti. Akıllı telefon diye tabir ettiğimiz pazardaki yeri gerçekten çok ayrı bir üründür…

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir