iMessage & FaceTime Aktifleştirme Sorunu

iOS 5 güncellemesi ile beraber iPhone 4 cihazlarını yurtdışından alan ve ellerinde cihazın alındığı ülkeye ait sim kartı bulunmayan kullanıcılar Redsn0w ile sim aktivasyon işlemini yapabiliyorlar. iOS 5 yükseltmesi ve aktivasyonunun ardından kullanıcıların iMessage ve FaceTime gibi uygulamaları aktifleştirmekte sorun yaşadığı ve bu uygulamaların aktivasyonunu gerçekleştiremediğine dair yorumlarda artış gördük. Yaptığımız incelemede “Push Notification” (bildirimler) özelliğinin çalışmamasından dolayı iMessage, FaceTime, hatta Viber gibi bir çok bağlantılı uygulamanın bildirim özelliğinin aktifleşmediğinden çalışmadığını tespit ettik. Bunun da sebebi Redsn0w sim aktivasyonunun yapılmak suretiyle cihazın aktifleştirilmiş olmasından kaynaklandığını gördük. Bu türden sorun yaşayanlar yazımızın devamındaki çözüm önerisini uyguladıklarında “Push Notification” özelliğinin sorunsuz şekilde çalıştığını da görebilirler.

Henüz Sn0wbreeze ile custom firmware oluşturup aynı zamanda firmware oluşturma esnasında seçeneklerden cihaz aktivasyonun da seçilmesi sonucu aynı sorun yaşayanlar olursa bu yolla sorunu giderebilirler.

Bu sorunun çözümü için öncelikle yapacağımız işlemin Redsn0w veya Sn0wbreeze ile yapılan cihaz (sim) aktivasyonunu geri almak olacak. Bu durumda örneğin, cihazını Amerikadan AT&T şebekesi ile çalışacak şekilde almış olan kullanıcıların bir tane AT&T sim karta sahip olmaları gerekir. En sağlam ve sorunsuz aktivasyon işlemini bu şekilde yapabiliriz, elinde cihazın alındığı şebekeye ait sim kartı bulunmayanlar ise yazımızın devamında çözüm içinde bu konuyu da göreceklerdir. Şimdi deaktivasyon işlemlerinin nasıl yapılacağına bir bakalım;

Redsn0w Aktivasyon Sorunu Redsn0w Aktivasyon Sorunu Redsn0w Aktivasyon Sorunu

  • Redsn0w 0.9.9b7Jailbreak uygulamasını açıyoruz.
  • Jailbreak yapacakmış gibi “Jailbreak” butonuna basıyoruz.
  • Cihazımızı DFU moda almak için kapatıyor ve ekrandaki yönergeleri (2. resim) takip ederek cihazı DFU moduna alıyoruz.
  • İşlem yapacağımız ekranda (3. resim) eğer işaretli olan başka kutucuklar varsa işareti kaldırıyor sadece “Deaktivate” kutusunu işaretliyoruz.
  • Next butonuna basarak cihazın deaktivasyonunu gerçekleştiriyoruz.

Bu işlemlerin sonunda cihazımızın otomatik aktivasyonunu geri alarak aktifleşmemiş hali ile çalıştığını görüyoruz ki iTunes‘e bağlamamız gerektiği ekranda olacağız. Cihazın geldiği ülkeye (ve şebekeye) özel sim kartı takarak cihazımızı aktifleştiriyoruz. Böylelikle imessage, facetime, viber gibi uygulamaları sorunsuzca kullanmaya başlayabiliriz. Eğer elimizde orjinal sim kart yoksa yukarıda resimlerde görüldüğü şekilde işlemi yapmanın ardından yine cihazımızı bu anlatımdaki son işleme kadar tekrar yapıyor ve son ekranda “Deaktivate” yerine “Activate” seçiyoruz.

20 Comments

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir