Instagram Arama Geçmişi Nasıl Silinir?

Sürekli arama butonunu kullanarak arama yapan instagram kullanıcıları arkalarında hep bir iz bırakıyorlar ve bu da telefonlarını başka ellere veren kişiler için gizlilik açısından problem yaratabiliyor.

Telefonunuzda veya tabletinizde bulunan Instagram uygulamasında arama geçmişinizi temizleyerek isteyen kullanıcılar aşağıda anlatacağımız adımları takip ederek çok basit bir şekilde işlemlerini tamamlayabilirler.

Herhangi bir sayfayı, kişiyi, hatta bir trend konuyu takip etmek istediğinizde arama yapmanız durumunda instagram uygulaması aramanızın kaydını tutuyor ve daha sonra tekrar arama yapmak istediğinizde tekrar karşınıza çıkarıyor.

Bu geçmiş kaydı arama kutusuna her dokunuşunuzda karşınıza çıkıyor ve bazı zamanlarda istenmeyen sonuçlar doğurabiliyor.

Peki daha önce yapmış olduğunuz aramaların arama çubuğuna dokunduğunuzda tekrar çıkmaması için ne yapmanız gerekiyor? İzlemeniz gereken yol çok basit.

  1. Instagram uygulamasını açın ve sağ altta bulunan profil sekmesine dokunarak profilinize girin.
  2. Profilinize girdikten sonra sağ üstte bulunan dişli simgesine dokunarak ayarlara gidin.
  3. Ayarlar menüsünde bulunan listede aşağı doğru inin ve Arama Geçmişini Sil butonuna dokunun.
  4. Açılan popup menüde Emin misin? sorusunu Evet, eminim olarak cevaplayın.

İşlem bu kadar basit. Çok da zor değildi değil mi?

NOT: Arama butonuna dokunduğunuzda geçmiş aramalarınızın tamamen yok olduğunu göreceksiniz. Yukarıdaki adımları doğru bir şekilde tamamladıysanız geçmiş aramalarınızın tamamen silindiğini göreceksiniz.

ÖZETLE

Instagram arama geçmişini silmek bazı zamanlarda önemli bir ihtiyaç olabilir fakat dürüst olmak gerekirse bazen daha önce ziyaret ettiğiniz sayfaları bulmak adına geçmişi silmek istenmeyen sonuçlar doğurabilir.

Türkiyenin en büyük evden eve taşıma web sitesine hoş geldiniz linklere tıklayıp sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
ofis taşımacılığı
beylikdüzü evden eve taşıma
beyoğlu evden eve taşıma
fatih evden eve taşıma

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir