Instagram Web’e Geliyor

iPhone fotoğrafçılığı yaparak Instagram’da paylaşmayı sevenler için güzel bir haber geliyor. Facebook’un sahibi olduğu fotoğraf paylaşım uygulaması, dün itibariyle yaptığı açıklamada, kullanıcıların bundan böyle herhangi bir web tarayıcısı kullanarak fotoğraflara geri besleme yapabilecekler, yani yorum yazabilecekler. Tabi ki takip etme kaydıyla.

Yorum yapma ve beğenme özelliklerinin getirildiği uygulama, hem bilgisayar hem de cep telefonlarınızın mobil tarayıcılarında çalışabilecek.

Bu yeni özellikleriyle, kullanıcılar hem Instagram uygulamasını hem de masaüstü ve mobil tarayıcılarını kullanarak diğer kullanıcılarla etkileşime geçebilecekler. Aslında bunun iOS ve Android ve iOS için oluşturulan Instagram uygulamasını biraz sekteye uğratabilecek gibi görünüyor.

Instagram’ın blog sayfasında yapılan açıklamaya göre;

Takip ettiğiniz kişilerin son fotoğraflardan başlayarak fotoğrafları görüntülemeye başlayabilecek güncellemelerini takip edebileceksiniz.

Hoşunuza giden bir fotoğraf mı gördünüz?

Beğenmek için tek yapmanız gereken çift tıklamak veya büyük kalp ikonuna tıklamak olmalı.

Ayrıca, takip ettiğiniz kişilerin eklediği fotoğraflara ve diğer kişilerin yaptığı yorumları sayfada bulunan besleme sayesinde anlık olarak görebilir ve onlara yorum yapabilirsiniz.

Yapamayacağınız tek şey var: Fotoğraf eklemek.

instagram web

Blog’da yapılan açıklamanın devamında şöyle deniliyor:

Instagram uygulamasında olduğu gibi Web üzerinden fotoğraf eklemenize izin vermiyoruz çünkü fotoğraflarınızın anlık ve gerçek zamanlı olmasını istiyoruz. Öte yandan, Web için Instagram tarayıcı deneyiminizi hızlı, basit ve eğlenceli hâle getirebilmek için tasarlandı.

Instagram’ın web uygulamasına ulaşmak çok basit. Tarayıcınızı açın ve www.instagram.com sitesine girinve bilgilerinizle giriş yapın. Fotoğrafları görüntüleyin, yorum yapın beğenin. Hepsi bu kadar.

Bu arada, web uygulaması iPad üzerinde mükemmel olarak çalışıyor.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir