Instagram’da Canlı Yayın Nasıl Yapılır?

Periscope ve Facebook’un ardından Instagram uygulaması da kullanıcılara gerçek zamanlı canlı yayın yapma imkanı sunan Canlı Video özelliğini getirdi. Takipçileriniz başlattığınız canlı yayını anlık olarak takip edebilir, canlı yayınınıza yorum yapabilir ve videoyu beğenebilirler.

Bu konuda nasıl canlı yayın yapılacağını bilmeyen kullanıcılar için Instagram’da canlı yayın nasıl yapılır ve takipçilerle nasıl iletişime geçilir onu anlatacağız.

Instagram Hikayelerinde Canlı Yayına Nasıl Geçiş Yapılır?

  1. Instagram uygulamasını açın ve sol üstte bulunan kamera ikonuna dokunun.
  2. Altta bulunan CANLI butonuna dokunun ve gelen sayfada Canlı Video Başlat butonuna dokunarak yayınınızı başlatın.

Şu an Instagram’da canlı yayınınız başladı. Takipçileriniz canlı yayın yaptığınıza dair bir bildirim alacaklar ve dileyenler yayınınıza katılabilecekler.

Canlı yayına başladığınızda sol üst köşede bulunan pembe renkli bir canlı yayın ikonu göreceksiniz. Bu ikona dokunduğunuzda bazı özellikleri kullanmanız mümkün:

  • Ekrana çift dokunarak kameranın yönünü değiştirebilirsiniz.
  • Yorum yazabilirsiniz.
  • Bir yorumu dokunup taşıyarak üste sabitleyebilirsiniz.
  • Sabitlediğiniz yorumu geri kaldırabilirsiniz.
  • Dilerseniz yorum yapmayı kapatabilirsiniz.
  • Aynı şekilde yorum yapmayı tekrar aktifleştirebilirsiniz.
  • Canlı yayınınızı kaç kişinin izlediğini görebilirsiniz.
  • Ne kadar süredir canlı yayın yaptığınızı görebilirsiniz.

Instagram’da Yaptığınız Canlı Yayını Nasıl Durdurabilirsiniz?

Bu konu pek açıklanması gereken bir husus değil ama yine de söyleyelim. sağ üst köşede bulunan Bitir butonuna dokunarak canlı yayını durdurabilirsiniz. Tabi ki uygulama size yayını durdurmak isteyip istemediğinizi soracak, bunu onaylamanız gerekiyor.

Canlı Yayın Bitirildiğinde Ne Oluyor?

Canlı videonuzu bitirdiğinizde tamamen kayboluyor, yani siliniyor. Bunun anlamı da şu, yaptığınız yayını kaydetmek veya daha sonra izlemek gibi bir şansınız bulunmuyor. Bu da Instagram uygulamasında bulunan canlı video özelliğinin diğerlerinden farkı olarak ortaya çıkıyor. Tabi en azından yapmış olduğumuz yayını en azından kendimiz kaydedebiliyor olsak daha iyi olurdu değil mi? Belki ilerleyen güncellemelerde bu özellik de getirilir.

Kısaca, yayın bittiğinde çektiğiniz her şey sonsuza kadar siliniyor. (Tabi Instagram kendi serverlarında bizden habersiz kayıt yapmıyorsa!)

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir