iOS 10.1 Jailbreak Çıktı (Cydia İle Birlikte)

Geçtiğimiz haftalarda Cydia’nın yeni sürümünün kendi geliştiricisi olan Jay Freeman (Saurik) tarafından 1.1.28 beta sürüm numarası ile yayınlandığı duyuruldu. iOS 10 jailbreak uygulamasının yaratıcısı ise Luca Todesco. Saurik tarafından Cydia geliştirilmeden önce sadece jailbreak’ın çıktığı duyurulmuştu fakat bu araç Cydia içermiyordu. Bu güncelleme ile cihazlarımızda Cydia’yı da görmeye başlayacağız.

Her ne kadar beta sürümü olsa ve Yalu adı verilen iOS 10.1.x sürümleriyle uyumlu olan jailbreak aracının kullanılması tavsiye edilmese de, kullanmakta ısrarcı olan kullanıcılar Cydia’yı kullanırken klasik jailbreak hazzını pek yaşayamayabilirler.

iOS 10.1.x sürümleri için henüz geliştirilme aşamasında olan Yalu jailbreak uygulamasının tam verimli olarak çalışmama ihtimali şu an için mevcut keza Yalu jailbreak aracında bazı şeylerin farklı işliyor olması birçok kullanıcının farklı problemler yaşamasına sebep oluyor. Bunlardan bazıları uygulamanın 32-bit olmasından dolayı cihazlarını yavaşlatıyor olması ve Cydia içerisindeyken hiçbir şey seçemiyor olmanız.

Yeni Cydia uygulaması beta 3 sürümüyle birlikte 64-bit desteği de geldi ve yukarıda bahsettiğimiz bazı sorunların giderilmesi sağlandı elbette ve zamanla da giderilecek gibi görünüyor. Ayrıca APT’nin (yani Cydia arkaplan yönetim formu) 0.7.25 sürümünden 1.14 sürümüne geçilmesini sağlıyor. Saurik tarafından yapılan açıklamada bu değişikliklerin bir miktar performans kaybına neden olabileceği belirtildi fakat bu değişiklik göz ardı edilebilir gibi duruyor. Ayrıca bu değişiklikler iOS 10 jailbreak uyumluluğunun geliştirilmesi açısından oldukça önemli ve gerekli aşamalar.

Uygulamanın Reddit sayfasında bilinen ve bulunan açıklar hakkındaki tartışmalar geliştiriciler tarafından  sürekli olarak önemle takip ediliyor. Şu konuda da uyarımızı yapalım, sadece iOS 10.1.x jailbreak kullanıcıları bu beta 3 sürümünü yüklemeliler ve yaşanacak sorunları göz önünde bulundurmalılar.

Öte yandan bilinen hatalar şu şekilde: Cihazın kendi kendine yeniden başlaması, Cydia’nın çökmesi gibi hatalar ki Saurik ve Luca bu konu hakkında yoğun mesai harcamaktalar. Bu da birkaç güne kadar bu hataların birkaç güne kadar giderilebileceği anlamını taşıyor.

Şimdilik iOS 10 için nasıl jailbreak yapılacağını anlatmayacağız çünkü büyük risk taşıyor ve stabil sürümün çıkmasını bekleyeceğiz. iOS 10 jailbreak aracının stabil sürümü çıkar çıkmaz sizleri elmadoktoru farkıyla bilgilendireceğiz.

Türkiyenin en büyük evden eve taşıma web sitesine hoş geldiniz linklere tıklayıp sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
ofis taşımacılığı
beylikdüzü evden eve taşıma
beyoğlu evden eve taşıma
fatih evden eve taşıma

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir