iOS 10.2 İmzaları Kapatıldı

Dün akşam saatleri itibariyle Apple tarafından iOS 10.2 imzaları kapatıldı ki bunun anlamı şu k bundan böyle iPhone’larınızı iOS 10.2 sürümüne güncelleyemez ve bu sürüme geri dönüş yapamazsınız. Aynı zamanda iOS 10.2 bloblarını kaydetmeniz de mümkün olmayacak.

Geçtiğimiz Pazartesi günü iOs 10.2.1 sürümünün yayınlanmasının ardından sitemizden de yaptığımız duyuru ile birlikte kullanıcılar cihazlarını iOS 10.2 sürümüne güncellemek veya geri düşürmek ve iOs 10.2 bloblarını kaydetmek için yarışa girmişlerdi. Neyse ki birçok kullanıcı iOS 10.2 sürümünde sıfırlama işlemini gerçekleştirebilmek için bloblarını kayıt edebilmişlerdi.

Bloblarını kaydetmiş fakat cihazlarını iOS 10.2 sürümüne güncellememiş olan kullanıcılar açısından şöyle bir şans mevcut ki o da tihmstar tarafından geliştirilen Prometheus uygulaması sayesinde güncelleme işlemi daha sonra yapılabiliyor. Bu işlemin nasıl yapılacağına dair ileriki günlerde bir kılavuz yayınlamış olacağız.

iOs 10.2 sürümüne güncelleme yapmış olan ve bu sürümde kalan kullanıcılar (ki bunlardan biri zaman yetersizliğinden dolayı maalesef ben olamadım) kendilerini şanslı hissedebilirler. Jailbreak işlemini gerçekleştirirken ve Cydia’dan yeni tweakler yüklerken dikkatli olmanızda fayda var.

Eğer iOS 10.2 sürümüne güncelleme yapamayanlardansanız ve iOs 10.2 bloblarını kaydedemediyseniz ve jailbreak yapmak istiyorsanız şimdilik sizler için verebileceğimiz herhangi bir öneri bulunmuyor fakat cihazınızı kalabileceğiniz en düşük sürümde tutun ve elmadoktorunu takip edin. Gelecek olan her türlü güncellemeden sizleri haberdar edeceğiz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir