iOS 10 İçin Geliştirilmiş En İyi Jailbreak Tweakleri Part 1

Yalu Jailbreak’in yayınlanmasından sonra jailbreak ile ilgilenen birçok kullanıcının bildiği üzere, sadece iOS 10 kullanıcılarının kullanabileceği ve eski sürümlerin sadece bakıp iç geçireceği birçok jailbreak tweaki Cydia’da yayınlandı ve yayınlanmaya devam ediyor.

Bizler de bir yazı dizisi halinde (çünkü birçok tweak mevcut) bu tweakleri sizlerle paylaşmaya başlayacağız.

Herhangi bir sıraya koymadan, şu iyidir veya bu daha iyidir tartışmasına girmeden, son birkaç ayda sadece iOS 10 için geliştirilen ve jailbreak yapılmış iOS 10 cihazınızda mutlaka bulunmasını isteyeceğiniz jailbreak tweaklerini sizler için derledik.

App Center

App Center, iOS 10 cihazlar için geliştirilmiş ve uygulama yönetimini kontrol merkezinizden yapmanızı sağlayan bir tweak. Kontrol merkezinizden sayfalar halindeki pencereler aracılığıyla dinamik bir şekilde uygulamalarınızı yönetmenizi sağlayan App Center, son kullandığınız uygulamaları baz alarak sistem kaynaklarının da en az şekilde kullanılmasını sağlıyor.

Verimliliğinizi  arttırmanızı sağlayan App Center uygulaması mutlaka denenmesi gereken tweakleriden biri olup Cydia’nın BigBoss reposunda 1.49 dolardan satılmakta.

Unify

Her sabah kaltığınızda telefonunuzun ekranında beliren ve iOS tarafından zamana göre sıralanmış onlarca bildirimden sıkılmadınız mı? Hele de bunarın arasından önemli olanları kaçırmış olmanız bazen içten bile olmuyorsa..

Unify ismindeki jailbreak tweakiyle bildirimlerinizi uygulama bazında alt alta sıralayın ve organize edin, böylelikle art arda gelen bildirimler arasında boğulmayın. Böylece önemsiz uygulamalardan gelen bildirimler arasından önemli bildirimlerinizi kaçırmayın.

Cydia’nın Bigboss reposunda bulunan Unify eklentisi iOs 10 cihazlar için indirilebilir durumda ve 1.99 dolardan satılıyor.

LastTimeUnlocked

Telefonunuzun başkaları tarafından kurcalandığından şüpheleniyorsanız veya ekranını en son ne zaman kilitlediğinizi bilmek istiyorsanız bu tweak tam size göre.

LastTimeUnlocked tweakini cihazınıza indirdiğinizde, için Kilidi açmak için ana ekran düğmesine basın yazısının yerine cihazınızın ekranını en son ne zaman kilitlediğinizi görebilirsiniz.

Cydia’nın BigBoss reposundan indirebileceğiniz bu tweak ücretsiz olarak bulunuyor.

Horseshoe

iOS 10 için geliştirilmiş en cool jailbreak tweaklerinden biri olarak gösterilen Horseshoe, iOS 10 ile birlikte iki sayfa haline gelen kontrol merkezindeki elemanları tek sayfada birleştirerek görüntülemenizi sağlıyor.

Horseshoe, bu işlemi yaparak kontrol merkezi ara yüzünün daha iyi görünmesini sağlıyor olmasının yanı sıra, birçok şeye tek dokunuşla ulaşmanızı da sağlamasıyla oldukça kolaylık sağlıyor.

Her ne kadar BigBoss reposunda 1.99 dolardan satılıyor olsa da, indirerek kullanmaya değer olan tweaklerden biri olan Horseshoe ile kontrol merkezinizi kontrol altına alacaksınız.

MessageFilter

Bir mesajı yanlışlıkla göndermek istediğiniz kişiden çok farklı kişilere istemeden de olsa göndermiş olduğunuz zamanlar mutlaka olmuştur. Hele de göndermek istediğiniz mesajda uygunsuz şeyler varsa ne kadar utandırıcı bir durumun ortaya çıktığını tahmin etmek çok da zor değil..

MessageFilter isimli tweak bu tarz durumların ortaya çıkmasını engellemek maksadıyla geliştirilmiş ve mutlaka edinilmesi gereken tweaklerden bir tanesi. Şöyle ki, kelimeleri filtreleyerek filtrelemiş olduğunuz bu kelimeleri kullandığınızda bu mesajın iletilmemesini istediğiniz kişileri seçiyorsunuz ve böylelikle uygunsuz mesajların uygun olmayan kişilere gitmesinin önüne geçmiş oluyorsunuz.

Daha açık konuşmak gerekirse patronunuza veya müdürünüze “bebeğim”, “tatlım” veya amiyane bir tabir olacak ama, “amk” gibi kelimeler yollamanın yolunu kapatmış olacaksınız.

MessageFilter eklentisi BigBoss reposundan ücretsiz olarak indirilebilir.

Devamı Gelecek..

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir