iOS 11.1 Yayınlandı

Apple tarafından bugün itibariyle iPhone, iPad ve iPod Touch modelleri için iOS 11.1 sürümü yayınlandı. Yeni güncelleme ile öne çıkan en önemli özelikler 70 adet yeni emojinin yanı sıra 3D Touch kullanarak uygulama yöneticisini aktif hale getirebilme özelliği öne çıkıyor. Öte yandan QuickType klavyede birden fazla emoji önerisi özelliği de getirilmiş.

iOS 11.1 güncellemesini cihazınıza kurabilmek için yapmanız gereken cihazınızın Ayarlar è Yazılım Güncelleme adımını takip etmek.

iOS 11. Sürümü ile yukarıda bahsedilen özelliklerin yanı sıra, Sağlık uygulaması ile uyumlu olaran çalışan Aktivite uygulamasında bitmiş olan çalışmaların ardından çıkan kalp hızı tasarımı yenilenmiş, bazı animasyonlar güncellenmiş ve kontrol merkezi ve ana ekranda ve kilitli ekranda yaşanan 3D Touch gecikmelerinin önüne geçilmiş.

3D Touch uygulama yöneticisini açmak içi ekranın sol kenarına 3D touch dokunuşu yapın ve iOS uygulama yöneticisine geçiş yapın.  Ekranı sağ veya sola kaydırarak son kullandığınız uygulamalar arasında geçiş yapabilir, dilediğiniz uygulama kartına dokunarak o uygulamayı açabilirsiniz veya yukarı kaydırarak o uygulamayı tamamen kapatabilirsiniz. Uygulama yöneticisinden çıkmak için yine ana ekran tuşunu kullanmanız gerekmekte.

Yukarıda da bahsedildiği üzere 70’in üzerinde yeni emoji iOS 11.1 ile iPhone’lara, watchOS 4.1 ile Apple Watch’lara ve High Sierra 10.13.1 ile Mac bilgisayarlara geldi. Cihazlarımıza gelen yeni emojilerden bazıları deli yüz, susan yüz, kusan yüz, vampir, T-rex, uçan tabaklar ve brokoli gibi. Ek olarak yeni yiyecek tipleri, hayvanlar ve mistik karakterler de yeni eklenen emojiler arasında.

Gülen suratlar şimdi daha duygusal ve cinsiyetsiz karakterler ve farklı kıyafet opsiyonları da seçenekleriniz arasında.

iOS 11.1 ile ilgili yorumlarınızı aşağıdan bizlerle paylaşabilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir