iOS 5.0.1 Güncellemesi Neden Yapılacak?

iOS 5 sürümünün henüz çok yeni yayınlanmış olmasına rağmen geçen gün yayınlanan iOS 5.0.1 beta sürümü ile kısa süre sonra Apple’ın iOS 5.0.1 final sürümünü yayınlayacağını anlamış olduk. Peki ama bu kadar kısa aralıkla yeni bir güncellemenin neden geldiğini soranlar için verilecek en net yanıt iPhone 4S olduğunu söyleyebiliriz. Malum olduğu üzere bir çok teknoloji sitesinde yer aldığı gibi iPhone 4S‘lerde şarj’ın çabuk bitmesi ve kamera uygulamasındaki otomatik odaklanma sorunu bu güncellemenin en önemli sebepleri olarak belirtilebilir. Gerçi yine aynı teknoloji siteleri bu sorunların adeta donanımsal bir sorunmuş gibi lanse edercesine haberleri Apple’ın başarısız olmasının ne kadar da temenni edildiğinin bir göstergesi olsa da Steve Jobs gibi bir ismin mirası olan ekipten bunu beklemenin, en azından bu süreçte pek mümkün olmadığı görülüyor.

iPhone 4S ve iOS 5.0.1

İşte bu anlamda ortaya çıkan sorunların yazılımsal olarak çözülebileceği ve iPhone 4S’in henüz çok yeni bir cihaz olması sebebiyle ilerleyen zamanlarda da yazılıma bağlı sorunlara çözümleri getiren yeni güncellemelerin de olabileceğini düşünebiliriz. Daha önce iPhone 4’lerde yaşanan anten sorunu gibi bir sorunun olacağını düşünmediğimiz iPhone 4S’te sorunlar yazılımsal anlamda çözülecek boyutta olması kullanıcılarında içine su serpmiş oluyor. Şu anda Apple developer hesabı olanların cihazlarına yükleyip test edebildiği iOS 5.0.1 beta sürümü kısa süre sonra final sürümü ile tüm kullanıcılara ulaşacak. iOS 5.0.1 beta ile şu anda yapılan güncellemeler şöyle görünüyor;

  • Pil ömrüne yönelik düzeltme çalışmaları
  • iPad 1 için “Multitasking Gestures” özelliğinin eklenmesi
  • iCloud ile yaşanan bazı sorunların çözümü
  • Güvenlik ile ilgili bazı düzeltmeler.

Kamera’da daha önce belirttiğimiz otomatik odaklanma ile ilgili soruna çözümün ise testini bir iPhone 4S sahibi olmadığımızdan yapamıyoruz ama bu konuda gelişmeler geldikçe konumuzu da güncellemek sureti ile sizlere ulaştıracağız. Sn0wbreeze ve Redsn0w jailbreak güncellemelerinin iOS 5.0.1 beta için geldiğini düşünürsek iOS 5.0.1 final sürümü yayınlanır yayınlanmaz güncellenebileceğini de belirtmekte yarar var.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir