iOS 5.1’de Yeni Cihazların İpuçları Gizli

Apple’ın dün geliştiriciler için yayınladı iOS 5.1 beta sürümü de iOS hacker’larının incelemelerine maruz kalırken hem yeni uygulama ve özellikleri hem de Apple’ın planladığı yeni cihazlara ait ipuçlarını taşıyor. iOS 5 ipuçları kategorimizde bugüne kadar tespit edilen ve iOS sisteminin gizli saklı bir kenarında duran uygulamaları size tanıtıp bunları nasıl aktif edebileceğinizi de paylaşıyoruz. iOS 5.1 ile beraber çok fazla gizli uygulama olmasa da yeni ürünlerin izlerini görmek mümkün. 9to5mac sitesinin raporuna göre iOS 5.1 sistem dosyalarında yeni nesil iPhone, iPad ve Apple TV’yi görmek mümkün. Tabi yeni cihazlar kendilerine atanan özel bir kod numarası ile tanınıyor ki yazımızın devamındaki resimde bu tanımlamaları görmek mümkün.

iOS 5.1 Bize Yeni Ürünleri Gösteriyor

Resim görüleceği üzere iPhone 4S‘i tanımlamayan ve yeni bir iPhone olarak nitelenen ürün kodu ile beraber iPhone 5,1 muhtemeldir ki iPhone 5‘in ayak sesleri olarak görülebilir. Çünkü iPhone 4S’i tanımlayan 4,1 ardından iPhone 5,1 şeklinde farklılaşan kod numarası diğer farklı iPhone modellerini tanımlamakta kullanılan üst numaralardan da anlaşılabiliyor. Spesifik ve farklı bir ürün olduğu 5,1 igfadesi ile anlaşılmış oluyor.

Yeni nesil iPhone’un şimdiden daha farklı ve daha hızlı bir işlemci, yeni tasarım, alüminyum kasa ve 4 inç olabileceği şimdiden konuşulan konular arasında. İlerleyen günlerde yeni betalar ile ve sonrasında iOS 5.1 final sürümü ile sistemde daha neler bulunacağını hep beraber göreceğiz.

Yeni iPad 2

Bir diğer resimde de iPad 2 hakkındaki gelişmeleri gösteriyor. Muhtemelen Apple’ın planlarında tamamen yenilenmiş 3. nesil bir iPad yok gibi görünse de ipad 2’nin mevcut hali ve geliştirilmiş özellikleri ile karşımıza gelmesi ithimallerden bir diğeri. iOS 5.1 sistem dosyaları içinde görülen bir diğer yeniliğin de Apple TV ile ilgili olduğu görülüyor.

Yeni AppleTV

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir