iOS 6.1.1 Sürümü Geliştiriciler İçin Yayınlandı

Her ne kadar iOS 6.1 kararlı bir şekilde sunulan en son sürüm olarak dikkatleri üzerine çekmiş ve yayınlandıktan sonraki iki gün içinde kullanıcıların %20’den fazlası iOS 6.1 sürümüne geçmiş olsalar da, Apple tarafından iOS 6.1.1 sürümü geliştiriciler için yayınlandı.

ios 6.1.1

10B311 kodu ile yayınlanan 6.1.1 güncellemesi hem geliştirme amacı taşıyor, hem de geçtiğimiz günlerde yayınlanan evasi0n jailbreak’a önlem niteliğinde olduğu düşünülüyor.

iOS 6.1.1 Beta sürümünün içeriğine baktığımızda ie Japonya için yer alan harita uygulamasındaki bir takım geliştirmelerin yer aldığını görüyoruz. Geliştirmeler içinde yol isimlerinin telafuzları, metro hatları, transit istasyonlar gibi bir takım geliştirmeler mevcut.

Tabi ki iOS 6.1.1 Bta sürümünü indirebilmek için Apple geliştiriyici hesabınızın bulunması veyahut UDID kaydınızın bulunması gerekiyor.

Şu bir gerçek ki, iOS 6.1.1 sürümü ile en çok amaçlanan iOS 6.1 sürümü ile gelen Jailbreak açıklarını kapatmak. Bu da Jailbreak geliştiricisi olan evad3rs ekibinin Jailbreak aracını yayınlamadan önce iOS 6.1 sürümünün çıkmasını beklemekte ne kadar haklı olduklarının bir göstergesi. Bundan dolayı ilk defa Jailbreak yapmış olanlara uyarıda bulunalım, iOS 6.1 güncellemesi cihazlarınıza veya iTunes’a geldiğinde hemen güncelleme yapmayın, Jailbreak’tan mahrum kalırsınız.

Gelişmeleri Elmadoktoru’ndan takip edebilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir