iOS 6.1.1 Jailbreak Nasıl Yapılır?

Günün sürprizi, Apple’ın sadece iPhone 4S kullanıcıları için indirmeye sunduğu iOS 6.1.1 güncellemesi oldu. Güncelleme yapacaklara bir mutlu haber de daha sonra Planetbeing’den geldi ki o da iOS 6.1.1 kullanan iPhone 4S kullanıcıları Jailbreak yapabilecekler.

iPhone-4S-iOS-6.1.1-Jailbreak

Daha önceki yazımızda da belirttiğimiz üzere, Planetbeing’in bu sevindirici haberinden bir süre sonra evad3rs twitter sayfasından evasi0n 1.3 güncellemesinin yayınlandığı bilgisi geldi. Bu da iOS 6.1.1 güncellemesini yapan iPhone 4S kullanıcılarının Jailbreak yapabilecekleri anlamını taşıyor.

Yine daha önce belirttiğimiz gibi eğer i,OS 6.1 kullanıyorsanız ve memnunsanız güncelleme yapmanıza gerek yok. Fakat iOS 6.1.1 güncellemesi yaptıysanız veya iOS 6.1 ile sorun yaşıyorsanız ve güncelleme yapmak istiyorsanız, evasi0n 1.3 sürümünü kullanarak Jailbreak yapabilirsiniz. Aklınızda tutmanız gereken tek şey var, iOS 6.1.1 güncellemesi büyük bir ihtimalle iPhone 4S basebandınızı yükseltecektir. Sim kilitsiz cihazlarda bu mesele zaten sorun teşkil etmiyor.

Eğer İngilizce biliyorsanız, aşağıdaki video yardımıyla cihazınıza Jailbreak yapabilirsiniz.

NOT: Tekrar söylüyoruz bu Jailbreak sadece iPhone 4S içindir, çünkü şu an iOS 6.1.1 güncellemesini yapabildiğiniz tek cihaz olarak iPhone 4S görünmekte. Bu güncellemenin 3G performansında iyileştirmeler sağladığı, bunun sonucunda batarya ömründe iyileştirme olduğu belirtiliyor. Eğer problem yaşamıyorsanız iOS 6.1’de kalmanızı tavsiye ediyoruz, iOS 6.1.1’e güncelleme yapmayın. Çünkü herhangi yeni bir özellik mevcut değil. Ayrıca aşağıdaki işlemlere başlamadan önce, cihazınızdaki şifreleri iptal etmeyi ihmal etmeyin.

Evasi0n 1.3 sürümüyle iOS 6.1.1 Nasıl Jailbreak yaparım sorusunun cevabı aşağıda.

Adım 1: iPhone 4S telefonunuzu iOS 6.1.1 sürümüne güncelleyin. Lütfen OTA, yani telefon üzerinden güncelleme yapmaktan elinizden geldiğince kaçının, iTunes kullanarak güncellemenizi yapın. Daha sonra sayfanın en altına inerek evasi0n 1.3 sürümünü işletim sisteminize göre indirin ve telefonunuzu bilgisayarınıza bağlayarak evasi0n’un telefonunuzu algılamasını bekleyin. Evasi0n cihazınızı algıladığında, Jailbreak butonu aktif hale gelecektir, tıklayın ve arkanıza yaslanın. (Windows kullanıcıları, uygulamayı sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştırmayı ihmal etmeyin)

Adım 2: Bu adımda, evasi0n sizden telefonunuzun kilidini açmanızı isteyecektir. Telefonunuzun ekranını açın ve ekranda beliren Jailbreak ikonuna dokunun. Ekranınızın dolu olması ihtimaliyle Jailbreak ikonu ana ekranınızın iki veya daha ileriki sayfalarında bulunabilir. Jailbreak ikonuna dokunduğunuzda telefonunuzda anormallikler oluşabilir, korkmayın çok iyi gidiyorsunuz.

Adım 3: Evasi0n aracı bu adımda Jailbreak işleminin tamamlandığını belirtecek. Exit butonuna tıklayarak programdan çıkın ve evasi0n uygulamasını kapatın. Bundan sonraki aşamalar sadece iPhone’unuzu ilgilendiriyor. Telefonunuz birkaç sefer yeniden başlayacak ve en sonunda kocaman bir evsi0n logosu belirecektir. Biraz daha sabredin, Jailbreak neredeyse tamamlanmak üzere.

Adım 4: Jailbreak tamamlandıktan sonra, (evasi0n logosu ile birlikte ikinci kez beyaz arka planın gelmesi) cihazınızı açabilirsiniz, cihazınızın ana ekranında Cydia logosunu göreceksiniz. Birkaç saniye bekleyin ve Cydia logosuna dokunun ve Cydia’nın açılmasını bekleyin. Cydia’nın ilk sefer açılması biraz uzun sürebilir, sabretmelisiniz. Cydia kendini kapatacak, ana ekrana atacaktır, tekrar Cydia’yı açarak Jailbreak’ın keyfini çıkarmaya başlayın.

Artık iOS 6.1.1 yüklü, Jailbreak yapılmış bir iPhone 4S sahibisiniz. Hayırlı olsun.

Evasi0n 1.3 sürümünü indirmek için linkler:

Windows: https://evad3rs.box.com/shared/static/spd5uii8p86ko6ypad1l.zip

Mac OS X: https://evad3rs.box.com/shared/static/cfbxzbn3p9gmj24tslwc.dmg

Linux: https://evad3rs.box.com/shared/static/yu314zif091koehui5pb.lzma

9 Comments

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir