Microsoft Exchange iOS 6.1’de Batarya Problemi Oluşturabilir

Vodafone, İlgiltere’deki iPhone kullanıcılarına geçen hafta cihazlarını iOS 6.1 sürümüne güncellememeleri konusunda bir mesaj göndermişti. Gönderilen mesajda iOS 6.1 sürümüne yapılan güncellemede 3G bağlantısı kullananlarda bağlantı problemi yaşandığı, batarya ömrünün ise kısaldığı bilgisi yer alıyordu.

ios-6-exchange

Fakat durum daha sonra açığa çıktı ve orada bahsedilenden daha farklı. Yorumculardan alınan detaylar, İngiltere dışındaki kullanıcıların da aynı problemi yaşadığı yönündeydi. Bunun da Microsoft Exchange hesabındaki bir problemden kaynaklandığı sanılıyor.

Birçok kullanıcı, iOS 6.1 sürümüne cihazlarını güncelledikten sonra cihazlarının bataryasının kısa bir sürede bittiği yönünde şikayetçi olmaya başladı. Ve birçoğunun da aynı şekilde bu öneriyle bu sorundan kurtulduğu saptandı: Microsoft Exchange hesabınızı kaldırın ve tekrar kurun.

Apple Forumlarında bu konuyla ilgili 20 binin üstünde yorum geldi. Forumda bu konuyla ilgili gelen mesajlardan bir tanesi şu şekilde:

“Cupertino firmasından ismi bilinmeyen bir kaynaktan gelen resmi çözüm yolu:

iOS 6.1 sürümünde meydana gelen bir hatadan dolayı Exchange Srveri ile ilgili bir problem mevcut. Ne yazık ki ihazı yeniden başlatmak sorunu çözmüyor. Hesabı silmek problemin en iyi çözümü olacaktır. Yapacağınız işlemler biraz rahatsız edici fakat yapılması gerekiyor:

-Exchange hesabınızı silin

-Exchange hesabınızı tekrar kurun.

-6.1.1 sürümü gelene kadar gelen buluşma davetlerinin kabul etmeyin.”

Düşünüldüğü zaman, geçen sene Ekim ayında da benzer bir durum yaşanmıştı.

Her ne kadar konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmış olmasa da, yukarda anlattığımız işlemin yapılması iPhone batarya problemininin önüne geçmek için bir nevi çözüm niteliğinde olabilir.

iOS 6.1’e geçtikten sonra batarya problemi yaşadınız mı? Yaşadıysanız çözümü için neler yaptınız, yukardaki anlatımı denediniz mi? Eğer denediyseniz sonuıçları hakkında bizleri ve diğer kullanıcıları bilgilendirirseniz memnun oluruz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir