iOS 6.1’de Reklam Tanımlayıcılarını Sıfırlayın

iOS 6 ile birlikte, Apple, tartışmalı benzersiz cihaz tanımlayıcı sistemini (UDID) Advertising Identifier (Reklam Tanımlayıcısı) ile değiştirme yoluna gitti. Bu, geçici olmayan ve kişisel olmayan bir cihaz tanımlayıcısı ki, reklam ağlarının sizin davranışlarınızı takip ederek cihazınızda sizlere uygun reklamların dönmesini sağlamak amacıyla geliştirilen bir sistem.

iOS 6.1 reklam tanımlayıcıları sıfırlama

Tanıtımdan, reklamların hedefi olmayı sevmeyen kullanıcılar için takip edilmek istememeleri durumunda ayarlardan takip kabiliyetini sınırlama özelliği getirildiği duyuruldu. Ve iOS 6.1 ile birlikte kullanıcılar reklam tanımlayıcılarını (yani bilgilerini) bilecekler. Yani cihazları ilk defa kullanılıyormuş gibi davranacak.

iOS 6.1 beta 2’nin tanıtılmasıyla birlikte reklam kısmında, iOS Reklam Tanımlayıcılarını sıfırlama kısmının eklediği görüldü. Bu bir çeşit tarayıcı geçmişini sıfırlama gibi görünebilir, fakat sadece reklam hedefleri için 🙂

Şunu da belirtmekte fayda var, iOS 6.1’de de bu buton mevcut. Bu özellik, kişisel reklamların amaca uygun olması açısından gayet güzel bir olay.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir