iOS 6 Beta 4 ile iPad 3 Wifi’de Siri Mini Test

Fonksiyonları itibari ile iPad 3 Wifi (4G’siz)’te Siri‘yi görmek açıkçası hayli keyifli, üstelik Siri Türkiye’de restoran aramalarına da karşılık verdiğini görmek daha da bir keyifli olsa gerek. Her ne kadar Türkçe’den anlamıyor olsa da yine de ortaokul (eski manada) İngilizcesini dahi anlayabilecek kadar aksanlar konusunda iyileştirme yapıldığı görülüyor. Siri ilk çıktığında neredeyse tam Amerikan İngilizcesi istermiş gibi bir çok komutu anlamadığına biz de şahit olmuştuk. Ancak iOS 6 beta 4 ile test ettiğimiz Siri hayli başarılı ve komutları çok daha rahat seçiyor. Bilindiği gibi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Tim Cook ile buluşmasında Türkçe klavye istediğine cevap veren Apple’a keşke bir de Siri’nin Türkçe anlaması konusunda talepte bulunarak bu süreci hızlandırsaydı diye düşünmeden edemiyoruz.

iPad 3 Siri

Siri’yi iOS 6 final sürümü yayınlandığında kullanacak olanlar aksan ve komut anlama noktasında ne kadar yol aldığını görünce sizlerin de memnun kalacağını düşünüyoruz.

iPad 3 Siri

Siri’ye sorduğumuz klasik bir sorunun ardından yanıtımızı alıpğ restoran araması noktasında sorduğumuz soruya da konum bilgisi ile cevap verdiğini görmek güzel, insanın içinden “ah bir de Türkçe anlasa” diyesi geliyor.

Blog’umuza ait son güncellemeleri Twitter veya Facebook sayfalarımızdan da takip edebilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir