iOS 6 Beta Jailbreak Sonrası Cydia Nasıl Yüklenir? [Güncellendi]

WWDC 2012 kapsamında tanıtılan ve ardından da yayınlanan iOS 6 Beta sürümü ile beraber iPhone Dev Team bir jailbreak yayınlamıştı. Ancak bu metod ile jailbreak Cydia’yı yüklemiyor ve geliştiricilerin kendi Cydia uygulamalarını iOS 6’ya uyarlayabilmeleri için bir imkan sunmak adına sadece SSH girişi ve afc2 desteğini getiriyordu. Yazımızın devamında anlatılan metod ile iOS 6 beta yüklenmiş iPhone 4, iPhone 3GS, ve iPod touch 4 sahiplerinden developer hesabına kayıtlı olan veya UDID kaydı yapılmış olan cihaz sahipleri Redsn0w 0.9.13dev1 iOS 6 Jailbreak Yayınlandı konusunda yer alan anlatımda Redsn0w 0.9.13dev1 aracı ile jailbreak yaptıktan sonra buradaki metod ile aynı zamanda Cydia’yı da yükleyip (tethered olarak) kullanabilirler.

Cydia Nasıl Yüklenir

Öncelikle aşağıdaki anlatımın sadece Apple Developer kaydı olan veya cihazının UDID kaydını yapmış kullanıcılar tarafından uygulanabileceğini, bunun dışında iOS 6 beta sürümü yüklense bile aktifleştiremeyeceğinizi belirtmek isteriz.

Birinci Adım: Halen cihazınıza iOS 6 beta sürümünü yükleyerek jailbreak yapmamış olanlar buradaki konudan>> bu işlemi yapmalılar.

İkinci Adım: Mac kullanıcıları “Terminal”, Windows kullanıcıları da Putty gibi SSH bağlantı araçlarını kullanmak sureti ile cihazlarına erişim sağlamalılar.

iOS 6 Cydia Yükleme SSH

SSH kullanıcı adı = “root” SSH şifresi de standart olarak = “alpine” dir. Cihaza SSH ile bağlandıktan sonra “wget -q -O /tmp/cyinstall.sh http://wyndrepo.googlecode.com/files/cyinstall.sh && chmod 755 /tmp/cyinstall.sh && /tmp/cyinstall.sh” tırnak işaretleri olmadan bu kodu kopyala/yapıştır şeklinde SSH ekranına yapıştırıp “Enter”a basın.

iOS 6 Cydia Yükleme SSH

Yukarıdaki resimde görüleceği gibi Cydia indirilip cihaza kurulum işlemi yapılmakta olduğunu görüyoruz.

iOS 6 Cydia Yükleme SSH

Üçüncü Adım: Ekrandaki işlemler bittiği anda cihazınızı “Respring” (ekranı yeniden başlatma) yaptıktan sonra Cydia simgesinin cihazınızda göreceksiniz.

iOS 6 Jailbreak iOS 6 Jailbreak

Dördüncü Adım: Artık Cydia’yı çalıştırıp tweak’leri yükleyebilirsiniz ancak iOS 6 ile uyumlu olup olmadığına uygulamaların yükleme sayfasındaki açıklamalara bakmak sureti ile yükleyebilirsiniz.

24 Comments

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir