iOS 6 ‘ya geçişler ne durumda?

iPhone sahiplerinin yüzde 60’ı iOS 6 ‘ya geçiş yaptı. iPad kullanıcılarının da ilk 1,5 hafta içinde yaklaşık yüzde 45’i geçti. iPod Touch kullanıcılarının da nerden bakarsanız yüzde 40’ı iOS 6 sürüm güncellemesinde bulundu. iOS 6’ya geçiş oldukça hızlı devam etti. Zaten yayınlanmasının ardından 2 gün geçmişti ki tüm iOS kullanıcılarının 1/4 ‘i hali hazırda kullanmaya başlamışlardı. Chitika Inisights verilerine baktığımızda sürüm güncelleme işlemini yapanlar sadece iPhone kullanıcıları değildi. iPad ve iPod Touch kullanıcıları da hiç azımsanmayacak şekilde sürüm güncellesinde bulundular.

Chitika Insights verilerine ABD ve Kanada ‘daki mobile reklam ağının bir parçası olan web sitelerine bağlananlar arasındaki oranlama ile elde etmiş. Elde ettiği verilere göre aşağıdaki grafikte 19 eylül ve 1 ekim arasında iOS 6 kullanıcılarının artışını görebilirsiniz.

iOS 6 ya geçiş yapan cihazların tarihlerle gösterimi

Grafikte iPod kullanıcılarının geçişinin daha yavaş ilerlediğini görebilirsiniz. Fakat iPod Touch‘un 4. ve 5. nesil modelleri bu yükseltmeyi destekliyorlardı. Zaten iPod’lar, iPhone ve iPad’lere oranla daha az kompleks cihazlar. Bu çerçeveden bakınca aslında iPod da yükseltme işlemini başarıyla uygulayan cihazlardan. iPod kullanıcılarının yüzde 39‘u iOS 6, yüzde 31‘i iOS 5.1 işletim sistemini kullanıyor. Yani kullananlar arasında da büyük çoğunluğu iOS 6 kullanmaya başlamışlar. Aşağıdaki grafikte de zaten bunu görebilirsiniz.

iPod sahiplerinin iOS kullanım oranları

One Comment

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir