iOS 6 Güncellemesi iTunes kullanmadan kablosuz yüklenir mi?

iOS 6 güncellemesi ile birlikte hızlı bir geçiş süreci de başladı. Birçok iPhone, iPad, iPod için yayınlanmış olan bu sürüme geçmek için sabırsızlandığınızı biliyoruz. Hatta belki birçoğunuz geçtiniz bile. Geçmeyenler ve kablosuz olarak geçiş yapılabilecek mi merak edenler için kısa bir yazı hazırladık.

iOS 6 kablosuz, iTunes ihtiyaç olmadan sürüm güncelleme

Önceleri sürüm güncellemelerini iTunes ile bilgisayar üzerinden yapabiliyorduk. Apple son zamanlarda geliştirdiği yöntemle birlikte hem iTunes ile bilgisayar üzerinden hem de direk telefon üzerinden kablosuz olarak yazılım güncelleme seçeneği geldi. Bu da birçok kullanıcı tarafından çok rağbet gördü. Çünkü çok kolay bir şekilde ve alışık olduğumuz düzende “ileri>>” “ileri>>” seçenekleriyle kolayca kuruluyordu. iOS 5 ile gelen bu rahatlık muhtemelen devam edecektir. Şimdilik iTunes üzerinden güncellemeyi tavsiye edebiliriz. Bunun nedeni de iOS gerçekten çaplı nir güncelleme. Bu nedenle bilgisayar üzerinden olması daha iyi bir seçenek olabilir.

Ancak şunu söyleyelim ki iOS 6 da kablosuz olarak (OTA) şeklinde güncelleme yapabilmek mümkün. Dilerseniz de eski stil kablolu iTunes üzerinden güncelleme yapabilirsiniz. Güncellemeyi yapmadan önce mutlaka yedeklemenizi yapın. Cihazınız şarj aleti takılı iken güncelleme başlatılması en sağlıklısıdır. Özellkle de şarjı az iken güncelleme yapmaya kalkışmayın!

Bu güncellemeyi yapabilmeniz için mutlaka cihazınızda iOS 5 kurulu olması gerekiyor bunu da unutmayalım. iTunes ile güncelleme yapmak isteyenler de bilgisayarlarında iTunes 10.7 sürümünün yüklü olduğundan emin olmalılar.

Ayarlar >> Genel >> Yazılım Güncelleme seçeneklerini izleyerek güncelleme işlemine başlayabilirsiniz.

Sorunsuz güncelleme diliyoruz… 🙂

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir