IOS 6 ile Yaşayabileceğiniz Muhtemel Sorunlar

Apple, iOS 6’yı çıkardıktan sonra kullanıcıları bir çoğu, bir çok sorunla karşılaşmaya başladı. Bu sorunların bazıları kişiye özel olabilirken, bazıları ise genel anlamda herkesi vuran sorunlar. Bu yazımızda, genel olarak karşılaşabileceğiniz sorunları ve çözümlerini kısa kısa anlatmaya çalıştık. Faydalı olacağını düşündüğümüz bu çalışmanın yanı sıra, sizlere tavsiyemiz, iOS 6’nın biraz daha stabile hale gelmesini beklemek ve ondan sonra sürümünüzü güncellemek.

iOS 6 karşılaşılması muhtemel sorunlar

Apple cihazınızı IOS 6’ya güncelledikten sonra karşılaşabileceğiniz muhtemel sorunlar ve kısa çözümleri

Pilin Daha Az Gitmesi : Çoğu zaman sürüm yükselttiğiniz zaman, bir önceki sürüme göre pilinizin performansında bir azalma yaşayabilirsiniz. Merak etmeyin bu geçici bir durumdur. Zira yeni sürümle birlikte pilinizin performansı belli bir süre sonra rayına oturacak ve tam olarak randıman alabileceksiniz. Eğer bu süreci beklemek istemiyorsanız yapmanız gereken 2 şey var. Bunlardan birincisi cihazı “Geri Yükleme” (Restore) yapmak. Bu sorunu çoğu zaman çözecektir ama yine sorunun giderilmediğini düşünüyorsanız, Apple cihazınızı yeni bir cihaz olarak tanıtarak pil performansındaki düzenlemeyi tekrardan sağlayabilirsiniz.

App Store Bağlantı Sorunu : iOS 6 ile birlikte bu sorunu sıkça yaşayanlar olmuştu. Bunun nedenlerinden bir tanesini de diğer bir makalemizde sizlere açıklamıştık. Bu makaleyi okuyarak sorunu kolayca çözebilirsiniz. Eğer sorunun bundan olmadığın düşünüyorsanız, ağ ayarlarınızı sıfırlayak, sorunu çözüme kavuşturabilirsiniz.

Apple Maps Sorunu : Merak etmeyin bu sadece size has bir sorun değil. iOS 6 ile birlikte bir çok Apple kullanıcısı bu sorunla karşılaşmış durumda. Öyle ki, Tim Cook Apple kullanıcılarından özür dilemek zorunda bile kalmıştı. Bu sorunda, lokasyon ve bilgiler çoğu zaman yanlış çıkmakta ve hata bildirmekte. Bu sorunun çözümü maalesef farklı bir uygulama kullanmak. CEO Tim Cook’ta bizi farklı harita uygulamaları kullanmaya yönlendirdiğine göre sorunun tek çözümünün bu olduğunu anlayabiliyoruz.

Genel olarak iOS 6 ile gelen sorunlar bu kadarla sınırlı. İlerleyen zamanlarda bu sorunlar artacak mı hep beraber göreceğiz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir