iOS 6.1 SHSH Kaydı Alma

Her yeni Jailbreak haberi ile aynı haberler sürekli yayınlanıyor: SHSH kaydınızı almayı unutmayın! Aslında, Jailbreak yapmıyor olsanız bile SHSH kaydınızı almak sürekli yapmanız gereken bir işlem olmalı. Çünkü bir sürüme güncelleme yaptığınızda geri dönmek isteyebilirsiniz, bu aşamada SHSH kaydınızın mutlaka olması gerekiyor. Eğer SHSH kaydınızı almazsanız, önceki sürüme geri dönmeniz imkânsız hale geliyor.

shsh-tinyumbrella

Şöyle bir öneride bulunalım, Jailbreak yapmayı beklemeyin, SHSH kaydınızı hemen alın. Çünkü Apple 6.1.1 sürümünü çıkardığında SHSH kaydınız mevcut olmuş olacak, belki de SHSH kaydınızı almadığınız için sorun yaşayabileceksiniz. Yeni sürüm çıktığında 6.1 sürümü için SHSH kaydınızı almak için çok geç olabilecek.

Henüz SHSH kaydınızı almadıysanız bunun için hiç de geç değil, aşağıdaki adımları izleyerek SHSH kaydınızı kolay bir şekilde alabilirsiniz:

Adım 1: İlk olarak yapmanız gereken Tinyumbrella programının son sürümünü indirmek. Bilgisayarınızın işletim sistemine göre programı indirin.

Adım 2: İndirdiğiniz Tinyumbrella programını bilgisayarınızın masaüstüne taşıyın ve programı çalıştırın. Tam analiz için bir süre beklemeniz gerekebilir.

Adım 3: SHSH yedeğini almak istediğiniz cihazınızı bilgisayarınıza bağlayın. Bağladığınız cihaz tabi ki Android değil, iPhone, iPad, iPod Touch gibi bir iOS cihaz olmalı. iOS 6.1’e sahip tüm cihazlarınızı için bu işlemleri yapmanız gerekiyor.

Adım 4: Sol üst tarafta bulunan menüdeki connected devices (bağlı cihazlar) kısmından SHSH kaydını almak istediğiniz cihazınızı seçin

Adım 5: Advanced (gelişmiş) sekmesini seçin ve aşağıdaki iki kutucuğu boşaltın (uncheck)

  • Save ALL Available SHSH (Tüm ulaşılabilir SHSH kayıtlarını gör)
  • Request SHSH From Cydia (SHSH kaydını Cydia’dan al)

Adım 6: SHSH kaydını kaydetmek istediğiniz klasörü belirleyin. Bu klasörün kolay bulabileceğiniz bir yerde bulunmasına dikkat edin J

Adım 7: Log (Kayıt) sekmesine tıklayın, bu şekilde kayıt işleminizin ne aşamada olduğunu görebilirsiniz.

Adım 8: Sıra şimde tam olarak SHSH kaydınızı almaya geldi. Save SHSH (SHSH kaydet) butonuna tıklayın ve Tinyumbrella iOS 6.1 için SHSH kaydınızı almaya çalışacaktır. (veya Appletarafından imzalanan son sürüm) Kaydınız belirlediğiniz klasöre kaydolacaktır. SHSH SUCCESSFULLY SAVED (SHSH başarılı bir şekilde kaydedildi)şeklinde bi mesaj aldıysanız, her şeyi düzgün bir şekilde yapmışınızve SHSH kaydınızı başarıyla almışınız demektir.

Adım 9: SHSH kaydınızı kaydettiğiniz klasörü açın ve cihazınızın SHSH kaydını kontrol edin. Doğru cihaz ismi ve sürümü görünüyorsa problem yok demektir.

İleride Apple iOS 6.1 sürümüne ait cihazlar için imzalamayı bıraktığında, imzalanmış SHSH kaydınızı kullanabileceksiniz.

Her güncelleme yaptığınız sürümde SHSH kaydınızı alarak bir klasörde saklayıp bu klasörün sürekli yedeğini almanızda fayda var. Bu şekilde ne zaman ihtiyacınız olursa kullanabilirsiniz.

One Comment

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir