iOS 6.1.3 İle Jailbreak Yapılamayabilir

Eğlencenin hiçbir zaman sürekli olmayacağını hepimiz ziyadesiyle biliyoruz ve görünen o ki gelecek olan güncellemeyle evasi0n jailbreak aracı geçerliliğini yitirecek. Evad3rs takımının üyelerinden olan Planetbeing tarafından yapılan açıklamada Apple’ın Jailbreak yaparken kullanılan açığı kapattığı ve bundan sonra evsi0n ile Jailbreak yapılamayacağı belirtildi.

evasi0n-61-untethered-jailbreak

Bu tabi ki üzücü bir haber ve şu bir gerçek ki bu oyun Apple ile Jailbreak’ın arkasındaki hackerlar arasında kedi fare oyunu gibi bir durum.

Planetbeing tarafından açıklamada şu satırlara yer verildi:

Eğer bulduğumuz açıklardan herhangi biri çalışmaz ise evasi0n çalışmaz. Kapatılan açığa farklı yollardan girmenin yolunu bulmamız gerekecektir, fakat Apple muhtemelen  bu açıkların tamamını olmasa da bir çoğunu 6.1.1 sürümü ile kapatacak gibi görünüyor.

Acaba iOS 6.1.3 evasi0n Jailbreak’ın sonu mu olacak? Her ne kadar öyle olsa da, iOS 6.1.2 sürümüne kadar Jailbreak’ın her türlü nimetinden faydalandık ve güncelleme yapmadığımız sürece faydalanmaya da devam edeceğiz. Şu da bir gerçek ki, daha önceki Jailbreak’ta Apple açıkları kapatmakta daha acelecei davranmış, Jailbreak araçlarının ömrü daha kısa olmuştu.

Bizim önerimiz ise, sadece şu an Jailbreak’ın tadını çıkarmanız ve SHSH kaydınızı almanız ki bu gelebilecek bir sürüm düşürme imkanında sürümünüzü düşürebilmenize yarayacak. Unutmadan, Jailbreakınızı kaybetmek istemiyorsanız, herhangi bir açıklama ve yeni bir Jailbreak haberini almadan iOS 6.1.3 sürümüne güncelleme yapmayın.

Sizlerin düşüncesi nasıl? Sizce de Apple açıklarını kapatmak için uzun süre beklemedi mi?

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir