iOS 7.0.2 güncellemesi

iOS 7 yayınlanmasının ardından kullanıcıların nabzını da tutmaya çalışıyoruz. Genel olarak izlenim iyi olsa da bazıları yavaşlamadan ve tasarımdan yakınıyor. Tasarımdan yakınanlar genelde androide benzerlik ve çocukça şemalardan şikayetçi. Bunların yanında Apple’ın en çok dikkat ettiği konulardan biri olan güvenlikte de açıkların olduğu belirtilmişti.

Bazı iOS hacker gruplarının giriş ekranı açıkları ve parmak izi okuyucu (touch id) açıkların dile getirilmesi Apple’ı harekete geçirmiş anlaşılan. Özellikle bu güncellemede kilit ekranı parolasının atlanmasına izin veren hata düzeltilmiş oldu. Bu açık yeni yayınlanan iOS 7.0.2 sürümüyle giderildi. Developer kullanıcılar başta olmak üzere birçok kullanıcı iOS 7 yayınlanmasından itibaren hataları kamu oyuyla paylaştı veya apple’a bildirdi. Halen hata bildirimleri devam ediyor. Yakın zamanda gelecek güncellemelerle daha stabil bir sürüm olacaktır şüphesiz.

ios 7.0.2 güncellemesi

Başta yavaşlıktan yakınanlar olduğundan söz etmiştik. Özellikle iPhone 5 öncesi kullanıcılar bu yavaşlığı dile getiriyorlardı. Bu şekilde yavaşlıktan söz edenlere arka plandaki transparanı ve 3D efekti kapatmalarını tavsiye ediyoruz. Bu şekilde yapan kullanıcıların rahatlama gözlemlediklerini söylemek mümkün. Onun dışında genelde hızlanmalar olduğunu bile söylemek mümkün. Yani bazı forumlarda dile getirildiği gibi herkeste bir yavaşlama olduğu söylenemez. Sanıyorum kullanılan uygulama vs sorunlardan dolayı bu sorunlar yaşanıyor. Genel anlamda hızlanma görüldüğünü söyleyebiliriz. Ama şunu da belirtmeliyiz ki şarj konusunda iyileşme olmamış. Aksine daha da hızlı şarj yendiğini söylesek yanlış olmaz. iOS 7 ile birlikte beklenen bir yenilik de şarj süreleriydi. Cihazların şarjlarının daha uzun gitmesi bekleniyordu ancak gelen güncellemede buna rastlayamadık henüz.

Son olarak güncellemeyi nasıl yükleyebilirim? diyenlere cevap vererek bitirelim. Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme yolunu izlemeniz yeterli. Tabiki İndir ve Yükle demeyi de unutmayın. 🙂 Bir de güncellemeye başlamadan önce telefonun şarjını iyi durumda olduğunu kontrol edin, hatta her ihtimale karşı güncelleme esnasında cihazınız şarja takılı olsun.

One Comment

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir