iOS 7.1.1 Uygulamalar arası geçişi nasıl hızlandırabilirsiniz?

iOS 7 ve hatta sonbaharda normal kullanıcıların da kullanmaya başlayacağı iOS 8 sürümlerinde bizlere daha önceki sürümlerden çok daha farklı bir “multitasking” yani uygulamalar arası geçiş sistemi sunuldu. Fakat, tam olarak kullanıcıların bunu nasıl etkili şekilde kullanabileceğini gösteren herhangi bir ipucu sunulmadı. Öncelikle bu uygulamalar arası geçiş işlemini hızlandırabilmemiz için ilk adım alışkanlığımızı değiştirmemiz gerekiyor.

Genellikle iPhone kullanıcıları, telefonunda ard arda birçok uygulamayı açık bırakıyor. Şimdi düşünün ki arka plan da çalışan 10 tane uygulamanız var. Bu uygulamalardan siz şuanda aktif olarak en sonda olan uygulamayı kullanıyorsunuz, en başa dönmeniz kaç saniyenizi alır?

iOS-7-multitasking

Şayet en hızlı şekilde 10 ve üzeri uygulama açarsanız bu uygulamaların en sonundan en başa gelmeniz ortalama olarak 2 ile 2,5 saniyenizi alıyor. Fakat bunu bir saniyeden daha aza indirmek için arka plandaki uygulamalar arasında nasıl hızlıca geçiş yapacağımızı bilmemiz gerek. 🙂 Çoğu iOS 7 kullanıcısı uygulamalar arası geçiş yaparken, yani kaydırma yaparken açık olan görüntülerin üzerinde kaydırma yapıyor. Oysa Apple’ın bunu tasarlarken asıl yapmamızı istediği şey, aşağıdaki uygulama ikonları ile dolaşmamızdır.

Eğer siz de resimdeki uygulama ikonlarından, açık olanlar arasında kaydırma yaparak geçiş yaparsanız, bu şekilde bir saniyeden çok daha az zamanda en baştan en sona veya en sondan en başa uygulamalar arasında geçiş yapabilirsiniz. Bir kere deneyin ve aslında uygulamalar arası geçişi ne kadar daha hızlı yapabileceğinizi görün. Hayatta hız herşeydir diyenler ve benim gibi tembel olanlar için küçük bir fikir verelim istedik. 😉

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir