iOS 7.1 güncellemesi ile otomobil entegrasyonu gelebilir

Apple‘ın son dönemde iOS üzerine yeni planları var. Yakın zaman icin belki geçerli olmasada uzun vadede yapacağı şeyler için yeni satın almalarla gündeme geliyor.

Daha önceleri de bu otomobil konusuna değinmiştik. Otomobillerin orta konsolu için iPad kullanımı gündeme gelmişti. Bunun için bazı otomobil şirketleriyle ikili görüşmelerden soz edilmişti. Hatta 2014 yılında bazı otomobil üreticileriyle iOS’un resmi olarak kullanıma sunulacağı bildirilmişti.

iOS 7.1 otomobil entegrasyonu

Yakın zamanda iOS 7.1 güncellemesi bekleniyor. Bu güncellemeyle birlikte otomobil entegrasyonunun gelebileceği de gündemde. Aracın orta konsoluna, özellikle iPhone kullanıcıları kablosuz veya USB kablo yardımıyla bağlanıp iOS menüsünde müzik, haritalar ve mesajlar gibi seçeneklere erişim sağlayabilecek. Konsolda bu bilgileri görüp yönetebilecek. Sanıyorum direksiyondan kontrol sistemleri bulunanların işi daha da kolay olacaktır.

Bu beklentinin nasıl oluştuğu konusuna gelirsek; iOS 7.1 beta sürümü hali hazırda geliştiricilerin kullanımında. Kısıtlamalar sekmesi altında görünen “Araç ekranı” menüsü bu beklentiyi güçlendiriyor. Bir de iOS 8 ile birlikte Apple harltalar konusunda da ciddi iyileştirmeler yapacağı da konuşulanlar arasında. 😉

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir