iOS 7 Tamamen Farklı Olmaya Hazırlanıyor

Apple kullanıcıları şimdilerde beklenti içerisine girmeye başladılar. Apple’ın mobil sektör için attığı adımları daha sıklaştırması gerektiğini söyleyenleri duyuyoruz. Fakat bu adımlar sıklaşırsa da apple kullanıcısı olmanın bir ayrıcalığı bir çekiciliği kalmayacaktır. Çünkü şimdi baktığımızda iPhone 3Gs kullanıcıları bile hala telefonlarını çekici bulabiliyor, hala bir karizması olduğunu düşünüyorlar. Bu da apple’ın her yıl attığı adımlardan kaynaklı. Her yıla bir ürün yayınlıyordu apple. Ancak bu yakın zamanda biraz daha sıklaşabilir.

Konumuz olan iOS7’ye dönecek olursak; Apple yeni işletim sistemiyle ilgili çalışmalara iOS6’nın hemen sonrasında başlamıştı. Konsept iOS7 tasarımları da görmeye başladık ki sanırım apple bunlardan da esinlenebilir. Gelen söylentiler arasında iOS7’nin tamamen farklı bir işletim sistemi olacağı yönünde.

iOS 7

Özellikle tasarımıyla yepyeni bir görünüme kavuşması planlanan iOS 7’de beklentiler de çok üst seviyede. Bununla birlikte yazılımsal güçlerini de bir üst seviyeye çıkarmaya hazırlanan apple’da şarj problemi de hafifletilmeye çalışılıyor. Bazı güvenlik problemlerinin de epeyce ortadan kaldırılmaya çalışıldığı gelen haberler arasında. Öyle ki; yeni işletim sistemiyle şimdiye kadarki en köklü mobil yazılımsal değişikliğe imza atmaya hazırlanıyorlar. Bu da iOS 6’dan çok farklı bir tasarım ve kullanımın olacağını bizlere haber veriyor.

Tasarımların arkasındaki isim: Sir Jonathan Ive. Bu adamı tanımayanlar için tasarım dehası olduğunu söylesek sanırım yeterli bir tanıtım olacaktır. Çünkü iOS7 merakının en büyük nedenlerinden birisi de bu ismin tasarımlara güç verecek olması. Bazı yabancı bloglar windows phone daki gibi çok sade ve büyük görselli tasarımları görebileceğimizi belirtiyorlar. Tabiki bunu aynen almayacaklar. Sadece çok ufak benzerlik görülebilir. Bunu da sanırım Jonathan Ive’nin “sade tasarımları çok modern hale getirip mobil kullanıcı deneyimine sunacağız” şeklindeki açıklamalarına dayandırıyor olabilirler.

Bakalım yeni iOS neler getirecek. Çıkış tarihi olarak da haziran ayı ağır basıyor. WWDC etkinliği var çünkü haziranda. Ve şirket bu etkinliğe çok büyük bir tanıtımla katılmayı hedefliyor olabilir. Sizce yeni iOS nasıl olmalı?

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir