iOS 7’den iOS 6’ya Dönüş

Geliştiriciler iOS 7 işletim sistemini cihazlarına kurduklarında Apple’ın bu işlemi ölüm kalım mücadelesine dönüştürmüş olduğuna dair söylentiler mevcut. Aslında beta sürüm ne zaman yayınlansa bu tarz problemler yaşanmakta.

Downgrade.jpg

iOS 7 beta sürümüne güncelleme yapılırken, Apple tarafından “iOS Beta sürümüne güncelleme yapılan cihazınız iOS’un daha önceki sürümlerine geri dönememektedir” ikazını vermesi yukarıdaki yorumun kaynağı.

Aslında, basit olarak düşünüldüğünde Apple tarafından yapılan ikaz pek gerçeği yansıtmıyor. Bir çok geliştirici, beta sürümleri yükledikleri cihazlarını sürüm düşürmek suretiyle eski sürümlerine çevirebildikleri bilgisini paylaşıyorlar ve daha önceki işlemlerin iOS 7 betasında da geçerli olduğu bilgisi doğrulanmış durumda. Aslında, iOS 7’den iOS 6’y dönüş işlemi çok basit. Bazı sürüm düşürme işlemlerinde olduğu gibi herhangi bir işlem yapmanıza ve saatler süren uğraşlar vermenize gerek yok. Aşağıda anlatacaklarımızı adım adım taki ettiğinizde cihazınızı kolay bir şekilde iOS 7’den iOS 6.1.3 sürümüne düşürebileceksiniz:

Adım 1: iPhone 5 için iOS 6.1.4, diğer cihazlar için iOS 6.1.3 sürüm dosyasını indirin.

Adım 2: iOS 7 Beta sürümünün yüklü olduğu cihazınızı bilgisayarınıza USB kablosu vasıtasıyla bağlayın.

Adım 3: iTunes programını başlatın ve cihazınızı seçin, Mac bilgisayarınızda Option tuşuyla, Windows yüklü bilgisayarınızda Shift tuşuyla birlikte Restore butonuna farenizle tıklayın.

Adım 4: İlk adımda indirmiş olduğunuz sürüm dosyasını bulun ve programa tanıtın.

Adım 5: Cihazınızın sürümünün düşürülmesini bekleyin.

NOT: Şunu unutmamalısınız ki, sürüm düşürme işlemi Apple tarafından yayınlanan halka açık son sürüme yapılabilir ve A5 işlemciye ve üstüne (iPhone 4S ve üstü) sahip bir cihazınızın bulunması gerekir. iPhone 4 gibi daha eski model bir cihazınız var ise, daha önceki sürüme ait SHSH kaydınızın bulunması durumunda geri dönüş imkânınız bulunabilir fakat bunu denemediğimiz için kesin bir şekilde olup olmayacağının garantisini veremiyoruz. Eğer deneyip de başarabilenler varsa bize ulaşırlarsa konuyu bu şekilde güncelleriz.

Son olarak konuyu bir soruyla bitirelim, eğer iOS 7 beta sürümüne güncelleme yaptıysanız, daha düşük sürümlere geri dönüş yapmayı düşünür müsünüz? Neden geri dönüş yapmak istersiniz?

8 Comments

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir