iOS 8.0.2 Yayınlandı

Apple, dün gece (25.09.2014) tarihi itibariyle iOS 8.0.2 güncellemesini kullanıcılarıyla paylaştı. Cihazlarını iOS 8.0.1 sürümüne güncelleyen birçok kullanıcının (özellikle iPhone 6 ve iPhone 6 Plus kullanıcılarının) problemler yaşaması sebebiyle güncelleme geri çekilmiş, yeni güncellemenin sorunlar giderilerek en kısa sürede tekrar kullanıcılarla paylaşılacağı belirtilmişti. iOS 8.0.2 sürümü ile birlikte bahsedilen problemler giderilerek ve bazı diğer açıklar kapatılarak güncelleme tekrar yayınlandı.

iOS 8.0.2, iPad 2 ve daha yeni sürümler, iPhone 4S ve daha yeni sürümler ve iPod Touch 5. Nesil için iTunes üzerinden veya cihazınızın internetini kullanarak güncellemeye müsait hale getirildi.

Yukarıda da bahsettiğimiz üzere, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus kullanıcıları geçtiğimiz Çarşamba günü cihazlarını iOS 8.0.1 sürümüne güncellediklerinde veri bağlantılarında sinyal kaybı ve Touch ID kullanamama gibi problemlerle karşı karşıya gelmişlerdi. Bu iki büyük problemin yanında iOS 8 ile hayatımıza giren Sağlıklı Yaşam Kitinin de çalışmasında fonksiyon bozuklukları gözlemlenmekteydi.

ios-802

iOS 8.0.2 güncellemesi ile giderilen eksiklikler aşağıdaki gibi sıralandı:

  • iPhone 6 ve iPhone 6 Plus kullanıcılarında iOS 8.0.1 ile baş gösteren veri bağlantısı bağlantı hatası ve Touch ID problemleri giderildi.
  • Sağlık Kiti uygulamasındaki bir açık kapatıldı ve App Store’da indirilmeye müsait hale getirildi.
  • Parti klavyelerde kullanıcılar şifrelerini girmeye çalıştıklarında yaşanan alan seçememe problemi ortadan kaldırıldı.
  • Bazı uyguların fotoğraf galerisindeki fotoğraflara ulaşamama problemine sebep olan problem ortadan kaldırıldı.
  • iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’daki Ulaşılabilirlik Güvenilirliği özelliği geliştirildi.
  • Aile içi uygulama paylaşımındaki Ailene Satın Alma Sorma özelliği için daha iyi teknik destek sağlanması yönünde geliştirmeler yapıldı.
  • Zil seslerinin bazen iCloud’dan geri yüklenememesi ile ilgili bir problem giderildi.
  • Safari üzerinden fotoğraf ve video yüklenmesini engelleyen bir problem ortadan kaldırıldı.

Çarşamba günkü iOS 8.0.1 güncellemesini cihazlarına kuran kullanıcıların acil olarak 8.0.2 sürümüe geçmelerini tavsiye ediyoruz. Apple’ın hemen bir gün içerisinde ikinci güncellemeyi yayınlamasından da zaten önemli problemler olduğu aşikar.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir