iOS 8.2 Beta 2 Cihazınıza Mac İle Jailbreak Yapın

Her ne kadar Apple tarafından iOS 8.1.2 sürümünün imzaları kapatılmış olsa da, iOS Betalarını kullanan geliştiricilerde acaba jailbreak yapabilir miyim sorusunun mevcut olabileceğini düşünüyoruz. Eğer böyle düşünen geliştiriciler varsa üzülmesinler, keza iOS 8.2 Beta 2 sürümü için jailbreak aracı çıktı. iOS 8.2 Beta 2 sürümü halihazırda imzalanabiliyorken jailbreak yapmanız mümkün.

Bunun anlamı nedir? Eğer iOS 8.1.3 veya başka bir sürüm kullanıyorsanız  ve telefonunuzu sıfırlamak ve jailbreak yapmak istiyorsanız, sürümünüzü iOS 8.2 Beta 2 sürümüne güncelleyebilir veya sürüm düşürebilir ve cihazınıza PP Jailbreak aracı ile Mac bilgisayar ile jailbreak yapabilirsiniz.

iOS 8.2 Beta 2 Sürümüne Mac Bilgisayar İle Nasıl Jailbreak Yapılır?

Adım 1: Cihazınıza Restore yaparak iOS 8.2 Beta 2 sürümüne güncelleme yapın. Bu sürüm geliştiriciler için olduğundan dolayı Apple geliştirici portalından bu sürümü daha önceden indirmiş olmanız gerekmekte.

About-iPhone-iOS-8.2-beta

Adım 2: iPhone’umu bul özelliğini kapatın, telefonunuzun şifresini kaldırın, cihazınızı uçak moduna alın ve cihazı USB kablo aracılığıyla Mac bilgisayarınıza bağlayın.

iOS-8.2-jailbreak-1

Adım 3: PP Jailbreak aracını buraya tıklayarak indirin.

Adım 4: .dmg dosyasını içe aktardıktan sonra PP Jailbreak uygulamasını çalıştırın.

iOS-8.2-jailbreak-2

Adım 5: Sol alt köşede bulunan kutucuğun üzerindeki ona işaretini kaldırın.

iOS-8.2-jailbreak-3

Adım 6: Jailbreak işlemine başlama butonuna tıklayın.

iOS-8.2-jailbreak-4

Adım 7: Uyarıları kabul ettiğinizi belirten bu sayfada uyarıları kabul ettiğinizi gösteren onay kutusunu tıklayın.

iOS-8.2-jailbreak-5

Adım 8: Jailbreak işlemi başlayacaktır ve daha sonrasında iOS cihazınız yeniden başlayacak. Cihazınız yeniden başladığında ana ekranınızda Cydia ikonunu göreceksiniz.

iOS-8.2-jailbreak-6

Daha önceki sürümlerin aksine, iOS 8.2 Betalarının en güzel yanı son kullanma tarihlerinin olmaması. Uzun süre bir sürümü kullanmak istemeyenler için güzel bir haber ve beta sürüme jailbreak yapabiliyor olmak ayrı bir güzellik.

Bir diğer önemli özellik de Apple’ın bu beta sürümünü halen imzalıyor olması ki bu sayede dileyen kullanıcılar cihazlarını iOS 8.2 Beta 2 sürümüne güncelleme yapabiliyor veya sürüm düşürme işlemi yapabiliyorlar. Tabi ki iOS 8.2 Beta 2 sürümü imzalarının daha ne kadar süre devam edeceğini bilmiyoruz fakat eğer geliştirici iseniz ve jailbreak ile ilgileniyorsanız bir an önce harekete geçmenizde fayda var deriz.

iOS 8.1.3 sürümüne sahip bir kullanıcıdan iPhone 5s cihazına iOS 8.2 Beta 2 sürümüne güncelleme yaparak PP Jailbreak aracıyla jailbreak yaptığına dair onayı da aldık.

Aslında bu konudaki maksadımız şu; iOS 8.1.3 jailbreak yapılabileceğini göstermek istedik. Tabi ki bu size bağlı bir durum. Geliştirici hesabı satın alarak iOS 8.2 Beta 2 sürümünü kurabilir ve jailbreak yapabilirsiniz.

One Comment

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir