iOS 8.3 Beta 1 Yayınlandı

Bugün akşam saatleri itibariyle Apple tarafından hiç beklenmedik bir şekilde iOS 8.3 sürümünün betası geliştiricilerin indirilmesine sunuldu. Kayıtlı iOS kullanıcıları Apple’ın Geliştirici merkezi portalından iOS 8.3 Beta sürümünü indirebilirler.

iOS 8.3 sürümünün ilk betası, iOS 8.2 sürümünün beşinci betasının yayınlanmasının hemen bir hafta sonrasında yayınlandı ve bu durum kullanıcılar arasında şaşkınlığa neden olurken iOS 8.2 sürümünün yayınlanmasının çok yakın olması sebebiyle 8.3 beta sürümünün yayınlandığı dedikodularına sebep oldu.

ios_8.3_beta

BGR teknoloji bloğu tarafından yapılan haberde iOS 8.2 sürümünün Apple Watch’un piyasaya sürülmesiyle birlikte Nisan ayında kullanıcılara sunulacağı haberini vermişti fakat iOS 8.3 sürümüyle beraber nelerin geleceği pek açık bir konu değil.

iOS 8.3 sürümünün ilk betası 12F5027d yapı numarasıyla yayınlandı. Apple tarafından verilen bilgide, iOS 8.3 beta sürümüne güncellenen cihazlar daha eski iOS sürümlerini kullanamayacaklar.

Yeni başlayanlar için; görünen o ki iOS 8.3 sürümü ile iCloud Fotoğraf Kütüphanesindeki beta etiketi kalkıyor ve Apple’ın birleşik fotoğraf senkronizasyonu çözümü de çok yakın sürede bitmiş olacak.

iOS-8-.3-Google

Ek olarak, iOS 8.3 sürümü ile birlikte OS X 10.10.3 güncellemesinde olduğu gibi Google hesapları desteği getirilecek ve Google’ın iki adımlı doğrulama işlemi ile koruma altına alınacak.

Ayarlar > Mail, Kişiler, Takvimler yolunu izleyerek Google kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yaptığınızda, Google’ın altı haneli dijital doğrulama kodunu girmeniz istenecek ve size gelen SMS mesajındaki veya Google Şifrematik ile veyahut farklı bir iOS Şifrematik uygulaması ile üretilen kodun bu alana girilmesi istenecek.

Bu özellik birçok kullanıcı için mükemmel olacak keza Google hesabınızı kullanarak e-posta, kişiler, takvimler ve notlarınızı iOS platformunda daha rahat bir şekilde kullanmanıza imkan sağlanmış olacak.

MacRumors teknoloji bloğunun haberinde, iOS 8.3 sürümünün bir takım yeni emojilerle birlikte geleceğini belirtti. İlk olarak OS X 10.10.3 ile gün yüzüne çıkan yeni gülücük paketi ile bu gülücükler kategorilere ayrılmış ve aşağı doğru kaydırılabilir bir liste mevcut.

iOS-8.3-emoji

Twitter kullanıcısı @bobard ın belirttiğine göre, OS X 10.10.3 ile iOS 8.3 geliştirici sürümü “CloudKit ve iCloud Drive için birçok iyileştirme” içeriyor.

Farklı bir kullanıcı olan @jackoplane ise, iOS 8.3 sürümü ile birlikte CarPlay desteğinin de geldiğini, böylelikle destekleyen araba modellerinde kablosuz CarPlar bağlantısı sağlanacağını belirtti. CarPlay ayarlarına Ayarlar > Genel menüsünden Siri, Spotlight Araması ve Handoff ve Önerilen Uygulamalar menülerinin hemen altından ulaşılabilir.

iOS-8.3-Beta-1-CarPlay

Bu özellik kullanıcılara araç içerisinde sesli kumanda butonunu basılı tutarak paylaşımı açmalarını sağlıyor ki şu anda mevcut CarPlay özelliği iPhone cihazlarımızı USB kablo ile araçlarımıza bağlanmak suretiyle çalışmakta. Kablo karmaşasına son vermek amacıyla geliştirilen bu yöntem Apple’ın otomotiv sektörüne de ne denli önem verdiğini göstermekte.

Apple Pay cephesine göz attığımızda, iOS 8.3 sürümü ile birlikte Çin UnionPay ağı desteğinin getirildiği, bu senenin ilerleyen zamanlarında Apple’ın Çin pazarına da iyice giriş yapmayı hedeflediğini gösteriyor.

iOS 8.3 Beta 1 sürümüne ek olarak, Geliştirici Merkezi’nde de bir yenilenme mevcut ki iOS 8.3 ve OS X 10.9 ve 10.10 ile Swift 1.2 sürümlerini içeren Xcode 6.3 beta (yapı no 6D520o) bir yapı söz konusu.

Swift dilinin yeni versiyonuna ek olarak, yeni XCode 6.3 sürümü de “kodunuzu Swift 1.2 sürümüne taşımak için” bir yükseltici sağlamakta.

Swift dilinden bahsetmişken, Apple’ın iOS ve OS X geliştirme için geliştirilen yeni programlama dili müthiş bir ilerleme içerisinde.

İlk olarak Temmuz 2014 tarihinde duyurulmasının ardından araştırma ve analiz firması RedMonk tarafından yazılım dilleri arasında 68. sıradan 22. sıraya yükseltildi.

iOS 8.3 sürümü ile iPhone, iPad ve iPod Touch cihazlarınız için yeni başka şeylere denk gelirsek veya yeni haberler edinirsek, sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir