iOS 8 Beta 4 yayınlandı, neler yeni?

iOS 8 için Apple bu sefer istikrarlı bir takvim süreci işledi. Öyle ki her iki haftalık aranın ardından bir yeni iOS 8 Beta sürümü ile karşı karşıya geldik. iOS 8 Beta 3‘ü sizlere zaten daha önceden tanıtmıştık, iOS 8 Beta 4 ile ise gerçekten işletim sistemi çok daha iyi bir hal almaya başlamış. Önceki kadar büyük hatalar iOS 8 Beta 4’ün içerisinde her ne kadar bulunmasa da bu sürümde de hala azımsayamayacağımız kadar çok bug yani hata bulunuyor. Bunların tamamlanması da muhtemelen iOS 8’in Final sürümüne kadar devam edecektir. Peki, iOS 8 de neleri yeni olarak gördük?

ios8-4

300 MB boyutundaki geliştiriciler için yayınlanan iOS 8’in Beta 4 sürümü içerisinde ilk olarak Bug Reporter isimli, geliştiricilerin hataları report etmesi için hazırlanmış olan uygulamanın kaldırıldığını gördük. Bunun yanı sıra çok da güzel yeni bir “Tips” yani ipuçları uygulaması iOS 8’e eklenmiş. Bu uygulama sayesinde iOS 8 hakkında ipuçlarını daha etkili şekilde kullanıcılar öğrenebilecekler. Tabii, bu uygulamanın içerisinde şu anlık yalnızca 6 tane ipucu yer alıyor. Mail‘ler de sağa kaydırdığımızda ne yapacağımızı belirleme ve sola kaydırdığımızda ne yapacağımızı belirleme gibi yine gelişmiş seçenekler karşımıza çıkıyor.

Özellikle dikkat etmemiz gereken diğer konu da kontrol merkezimizde meydana getirilen değişiklikler. Kontrol merkezinin tasarımı üzerinde çok basit bir değişiklik diyebileceğimiz değişiklik gerçekleştirilmiş, fakat acaba buna gerçekten gerek var mıydı diye düşündüren cinsten olduğunu söyleyebiliriz. Bunların haricinde iOS 8 hala daha stabil değil ve kısa süre içerisinde bu hataların kapatılarak ardından kullanıcılara GM sürümü ile sürülmesi bekleniyor. Peki, iOS 8 Beta 4 hakkında sizler neler düşünüyorsunuz?

ios8-1 ios8-2 ios8-3

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir