iOS 8 Bu akşam final sürümü ile çıkış yapıyor

Kullanıcıların büyük bir merakla beklediği ve daha önceden haberlerimizde de sıkça yer verdiğimiz iOS 8 işletim sistemini cihazlarımızın içerisinde görmemiz için artık geriye yalnızca saatler kaldı. Bu akşam Saat 18:00 ile 23:00 arasında güncellemenin Türkiye kullanıcılarının cihazlarına da düşmesi bekleniyor. Bu saatin tahmini olduğunu ve her güncellemede değişiklik gösterebildiğini de tekrardan hatırlatalım. Elbette iOS 8 içerisinde çok köklü değişiklikleri barındırmıyor fakat çok daha hızlı bir işletim sistemi olarak karşımıza çıkacak olmasının yanı sıra birçok yeni özelliği de içerisinde barındıracak. iOS 8 namına en büyük hayal kırıklığı ise klavye tahmininde hala Türkçe dil desteğinin bulunmuyor olması.

Yani, yeni gelen güncelleme ile Android cihazlarda kullanılan kelime tahminini maalesef kullanamayacağız, fakat İngilizce ve bazı klavyeler içerisinde bu özellik kullanılabilir olacak. Eğer siz de cihazınızı hemen iOS 8’e yükseltmek isteyenlerdenseniz, ilk sürümün her ne kadar final sürümü olsa da içerisinde bazı hatalar barındıracağını ve bunun bir sonraki güncelleme sürümü ile düzeltileceğini bilmeniz gerekiyor.

ios-8

Bunun yanı sıra cihazınızı OTA yani yine cihaıznız üzerinden iOS 8’e güncellemek istiyorsanız mutlaka Wi-Fi bağlantınızın olması ve bunun yanı sıra yeterli şarj kapasitenizin olması gerekiyor. iOS 8 işletim sistemini kurmadan önce cihazınızın Jailbreak işleminden geçmemiş olmaması gerekiyor. Eğer cihazınız Jailbreak’liyse güncelleme sırasında cihazınızın elma simgesinde kalacaktır. Bu nedenle cihazınızı iTunes aracılığı ile sıfırladıktan sonra iOS 8 işletim sistemini sorunsuz olarak kurabileceğinizi unutmayın. iOS 8’in çıkışından sonraki günlerde ise güncel olarak sizlere iOS 8 hakkında ipuçları gösterecek ve önemli noktaları paylaşacağız. Bizi takip etmeye devam edin.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir