iOS 8 kullanan cihazların sayısı %60 oranına ulaştı

Apple için yeni işletim sistemlerinin kullanıcılar üzerindeki adaptasyon oranı oldukça değerli bir istatistik verisi. Elbette uygulama geliştirici firmalar ve hatta kullanıcıların yeni sürüme geçip geçmeme aşamasında vereceği kararları da bazen bu oran etkileyebiliyor.

Apple’ın yayınlamış olduğu yeni rapora göre 24 Kasım tarihi itibariyle iOS 8 işletim sistemini kullanan kullanıcıların oranı %60‘a ulaştı. Yani, son olarak Apple’ın yapmış olduğu 10 Kasım tarihli ölçüme göre Apple kullanıcılarının %4‘lük bir oranı daha artık cihazlarında iOS 8 sürümlerinden herhangi birisini kullanıyor.

ios

Tabii yine de bundan bir önceki sürüm olan iOS 7 ile karşılaştırdığımızda, iOS 8’e geçiş ve adaptasyon hala çok yavaş şekilde ilerliyor.Diğer yandan önemli bir nokta daha var ki, bu oranların yükselmesinde  yeni iPhone 6 ve iPhone 6 Plus kullanıcılarının katkıları büyük.

Şuanda hala cihazlarında iOS 7’nin herhangi bir sürümünü kullanmayı tercih edenlerin sayısı ise azımsanacak gibi değil. Grafikte de görüldüğü üzere Apple kullanıcılarının %35‘lik bir kesim hala iOS 7 sürümünü kullanmaya devam ediyor. Kalan %5‘lik dilim ise iOS 7’den daha önceki sürümleri temsil ediyor.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir