iOS 8 Kullanım Oranı %78 Zirvesine Ulaştı!

Elma Doktoru olarak iOS 8 adaptasyonu ve diğer birçok iOS sürümü adaptasyonunu sizlerle gelişmeler ile açıklamayı artık gelenek haline getirdik. Yayınlanan son kullanım verilerine göre iOS 8 işletim sistemi şimdiye kadar elde ettiği zirve oranını elde etmeyi başardı. Apple’ın kendi açıklamış olduğu rakamlara göre artık iPhone, iPad ve iPod Touch kullanıcılarının en güncel işletim sistemi olan iOS 8’i kullanma oranları %78 zirvesine ulaştı.

İki hafta önce ele alınan analizlerde %77 oranında yansıyan istatistikleri göz önüne alacak olursak, böylece 2 haftalık süre dilimi içerisinde marjinal bir artış olduğunu görebilmek mümkün. Cihazında hala iOS 7 kullanan kullanıcıların yüzdelik sayısı %20 ve iOS 7 öncesi işletim sistemini kullananların sayısı ise %2 gibi minik bir istatistik ile karşımıza çıkıyor.

iOS-8-adoptasyon-oraniiOS-8-adoptasyon-orani

Özellikle yeni yıl içerisinde piyasaya çıkartılan yeni cihazların da fabrikadan iOS 8 işletim sistemi kurulu olarak satışa çıkartılmış olmasının da şüphesiz bu rakamsal verileri elde edilmesinde büyük bir payı var. %20’lik ve %2’lik eski sürümü kullanan kullanıcıların ise büyükçe bir bölümü cihazı bir üst seviye güncellemeye sahip olamadığı için şuanki cihazları için son güncel sürümü kullanmaya devam ediyor.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir