iOS 8 Mail Uygulamasında Aynı Anda Hem Çöp Hem Arşiv Kullanımı

Birçok kullanıcı, iOS içerisinde yerleşik olarak bulunan mail uygulamasını kullanmak yerine “Mailbox” gibi üçüncü parti mail uygulamalarını kullanmayı tercih ediyor. Bu tarz üçüncü parti yazılımların kullanılmasındaki sebeplerden bir tanesini kullanıcı deneyimlerinden yola çıkarak ve bulduk ki o da iOS Mail uygulamasının aynı anda maillerinizi arşivlemeye ve çöpe atmaya imkân tanımıyor olması. Şöyle ki, bazen gelen maili arşivlemek yerine silmek, bazen de silmek yerine arşivlemek isteyebilirsiniz. Fakat yerleşik iOS Mail uygulamasında bunun için uygun bir seçenek olmaması kullanıcıları zor durumda bırakabiliyor. Neyse ki, bu problem iOS 8 ile birlikte çözülmüş gibi görünüyor. iOS 8 ile birlikte gelen kaydırma seçeneklerinde aynı anda hem arşivleme hem de çöpe yollama imkânı mevcut. Bunu için ayarlarla biraz oynamanız gerekecek.

NOT: Her mail servisinde farklı özellikler var fakat bu methodla maillerinizi ister çöpe isterseniz arşive tek hamlede yollama imkânına sahip olacaksınız. Bu method hem GMail hem de iCloud hesaplarında denenmiş ve başarıya ulaşmış durumda. Aşağıdaki işlemleri yaparak siz de sonuca ulaşabilirsiniz:

  1. Telefonunuzun Ayarlar menüsüne girin.
  2. Mail, Kişiler, Takvimler kısmını buun ve girin.
  3. Hesaplar kısmından çöp ve arşiv seçeneklerini kullanmak istediğiniz hesabınızı seçin.
  4. En üstte bulunan Hesap (Hesabım) kısmına giriş yapın.
  5. En altta bulunan Gelişmiş bölümüne gelin.
  6. Posta Kutusu Davranışları bölümünde, Silinen Mailler ve Arşivlenen Maillerin nereye gitmesini istediğinizi seçin.
  7. Yok Sayılan Mailler kısmında “Arşiv”i seçin.
  8. Bir önceki menüye tekrar dönün kaydetmek isteyip istemediğinizi sorarsa evet deyin.
  9. Sol üstteki Geri tuşuyla bir önceki menüye dönün.
  10. Mail bölümündeki Kaydırma Seçenekleri kısmına gelin.
  11. Sağa Kaydır kısmında Arşiv’i seçin.

İşlemleriniz tamamlanmış olacak. Bundan sonra mailleri okumadan parmağınızı sola doğru kaydırdığınızda mailleriniz Arşive, sağa doğru kaydırdığınızda ise mailleriniz çöp kutusuna gidecek.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir