iOS 8 Wi-Fi sorununun çözümünü getiren Tweak

Mario Ciabarra isimli geliştiriciyi muhtemelen daha önceden de hazırlamış olduğu MyWi ve MY3G benzeri tweak’lerinden tanıyorsunuzdur. Bu sefer ise Mario yeni bir Tweak yayınlayarak, kullanıcıların bitmek bilmeyen iOS 8 Wi-Fi sorunlarına çözüm olmayı planlıyor.

WiFried adını verdiği Tweak birçok iOS 8 kullanıcısı için Wi-Fi sorununu ortadan kaldırıyor ve sorunsuz, stabil bir şekilde Wi-Fi bağlantınızı kullanmanıza yardımcı oluyor. Peki, bu muhteşem iş nasıl gerçekleşiyor? Yani, bu tweak ne yapıyor da Wi-Fi bağlantımız çok daha kaliteli bir şekilde çalışıyor?

WiFried isimli tweak kullanıcıların cihazlarında AWDL‘i ve AirDrop‘u küçük bir buton ile kapatmalarına yardımcı oluyor. Aslında cihazlarımızın içerisinde bulunan Wi-Fi donanımları son derece kuvvetli. Fakat Mario Ciabarra’ya göre cihazlarımızın performansının düşmesinin en büyük nedeni bu iki uygulama. Yani bunları kapattığımız taktirde cihazımızın içerisinde yer alan Wi-Fi donanımından çok daha yüksek bir performans elde edebiliyoruz.  Apple’s Wireless Direct Link yani AWDL ile AirDrop gibi uygulamaların kapatılması ile birlikte Wi-Fi’den elde ettiğimiz performans da büyük oranda artıyor. Böylece uzağımızda olan kablosuz cihazlara da sıkıntı çekmeden bağlanabiliyoruz.

Eğer siz de iOS 8 cihazınızda Jailbreak kullanıyorsanız ve Wi-Fi sorunlarından artık bıkıp usandıysanız, Cydia‘dan BigBoss reposu içerisinden WiFried uygulamasını yükleyerek Wi-Fi sorunlarınızı tarihe karıştırabilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir