iOS 8’de en iyi güç tasarrufu için bilmeniz gerekenler

Yeni gelen her işletim sistemi ile birlikte genelde hep aklımızda aynı beklentiler oluşur. Daha hızlı bir işletim sistemi ve çok daha iyi bir güç kullanımı fakat genellikle son çıkan işletim sistemlerinin ilk sürümleri içerisinde Apple bizim yüzümüzü güldürmeyebiliyor. Yine de yapacağınız bazı optimizasyon ayarlamaları ile iOS 8 içerisinde batarya yani güç tüketiminizi çok daha aşağılara çekebilmeniz mümkün. Üstelik iOS 8 artık bunları sağlayabilmemiz için bize çok daha fazla seçenek sunuyor. İşte size onlardan bazıları;

ios8

1-En çok bataryanızı kullanan uygulamalar

iOS 8 ile birlikte getirilmiş en muhteşem özelliklerin başında hiç şüphesiz hangi uygulamanın ne kadar güç tükettiğini gösteren özelliğimiz geliyor. Bu özellik sayesinde hangi uygulamalarımızın şarjımızı çok daha fazla tükettiğini görebilmemiz mümkün. Öncelikle Ayarlar daha sonra Genel daha sonra da Kullanım ve ardından Pil Kullanımı sekmesine giriş yapın.

Burada tüm uygulamalarımızın 24 saat içerisinde yüzde kaçlık bir güç tüketiminde bulunduğunu görebiliyoruz fakat bunları sadece görmemiz değil ayrıca da harekete geçmemiz gerekir. En çok güç tüketen uygulamalar ile işiniz bittikten sonra bu uygulamaların özellikle arka planda açık kalmamasını sağlayın veya bu uygulamaları sıklıkla kullanmıyorsanız cihazınızdan kaldırın.

2-Uygulama kurmak ve yapılan indirmeler

Bir Wi-Fi kaynağı bulduğumuzda ilk olarak yeni uygulamalar indirmeye başlıyoruz. Oysa bir veya iki adet uygulama indirmeniz o anda cihazınızın büyük bir performans kullanmasına neden oluyor. Bu durum da dolayısıyla cşhaıznızın enerji tüketimini arttırıyor. Çok daha uzunca bir süre için öncelikle cihazın size lazım olduğu zamanlar içerisinde uygulama indirme veya kurma işlemi yapmayın. Eğer bunları zaten biliyorsanız hemen aşağıda yer alan bir sonraki adıma bir göz atın.

3-Otomatik uygulama güncellemeleri

Otomatik uygulama güncellemeleri hem sizin cihazınızın çok büyük bir enerji sarfetmesine neden olur hem de aynı zamanda sizin yenilikleri sıklıkla kaçırmanıza neden olabilir. Mesela ben genellikle uygulama güncellemelerini tek tek yükleyip uygulamalar içerisinde nelerin değiştiğini büyük bir merak ile takip ediyorum. Böylece hem her uygulamanın gelişiminden haberdar olmuş oluyorum hem de güç kullanımını düşündüğünüzden çok daha büyük oranda kontrol altına alıyorum.

4-Arka planda yenilenen uygulamaları gözden geçirin

Cihazımı ben OTA ile değil, bilgisayardan temiz bir kurulum yaparak iOS 8’e güncelledim ve ne yalan söyleyeyim arka planda yenilenen uygulamalara hiç bakmamıştım, oysa ilk baktığımda arka planda kullanmadığım sayısız uygulamanın kendisini yenilediğine şahit oldum. Özellikle yeni bir işletim sistemine geçtiğiniz için burayı kontrol ettiğinizde aynı şekilde siz de benim gibi şok olabilirsiniz. Ayrıca unutmayın arka planda sadece günde en az birkaç defa mutlaka kullandığınız uygulamaları bırakın. Örneğin WhatsApp ve Facebook gibi…

5- Konum servislerinizde de durum aynı şekilde olabilir

Sadece kontrol etmemiz gereken arka planımız değil aynı zamanda Gizlilik sekmesi içerisinde yer alan konum servisleri de bu şekilde. Birçok uygulama konum servisini boş yere kullanabiliyor, üstelik bu uygulamalarda muhtemelen konumunuzu kullanmaya siz dahi gerek duymayacaksınızdır. Bu nedenle bu uygulamaları gözden geçirin, eğer illa bu uygulamaların konumuzu kullanmasını gerektirdiğini düşünüyorsanız “Uygulamayı kullanırken” seçeneğini seçerek büyük bir batarya tasarrufu sağlayabilirsiniz.

Bunların dışında da kullanılanları zaten muhtemelen bir iOS kullanıcısı olarak siz biliyorsunuzdur, aydınlatmanızı kısmanızı her rehberde söylememiz sıkıcı olmasının yanı sıra cihazınızı istediğiniz gibi kullanmanıza da engel olan özelliklerdir. Bunlar ise cihazınızın boş yere harcanan enerjisini kurtarmaya yardımcı olarak yapılan yardımcı adımlar. Ayrıca gözden kaçırdıklarımızı yorum yaparak siz de listemize ekleyebilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir