iOS 8’de uygulamalarınızı nasıl Touch ID veya şifre ile koruyabilirsiniz?

Başlık oldukça ilgi çekici görünüyor değil mi? Eğer bu başlık ve görsele bakarak bu sayfaya ulaştıysanız muhtemelen siz de trollenenlerden birisiniz demektir. iOS 8’in çıkış yapacağı günler içerisinde bir kaç kişi yeni iOS 8’de uygulamalarımızı kilit kodumuz veya Touch ID özelliğini kullanarak kilitleyebileceğimize dair bir görsel hazırladı. Bu görsel de kısa süre içerisinde Twitter’da on binlerce kişi tarafından paylaşıldı. Fakat aslında elbette böyle bir özellik iOS 8’in içerisinde yok, zaten bu özelliğin olmadığını iOS 8’in tanıtım etkinliğinde de görmüştük. Fakat iOS 8’in çıkış yapması ile birlikte birçok kullanıcı ayarların içerisinde uygulamaları nasıl kilitleyebileceğine dair bir panel aramaya başladı.

uygulamaları kilitleme

Anlayacağınız henüz böyle bir özellik bulunmuyor. iPhone veya iPad cihazlarınız içerisinde yer alan verileri korumanız için şuanda tek yapabileceğiniz şey yalnızca basit bir şifre oluşturmak bu oluşturduğunuz şifrenin hemen ardından da cihazınızı koruma altına almış olacaksınız. Fakat bir kullanıcı sizin cihazınızın şifresini öğrendiği taktirde cihazınız içerisindeki birçok yere de erişim hakkına sahip olacaktır.

Henüz maalesef böyle bir özellik bulunmuyor fakat belki ilerleyen sürümler içerisinde Apple iOS içerisinde böyle bir kilitleme mekanizması kullanabilir. Yine de verilerinizi saklamaya meraklıysanız ve bu yolun ne kadar uğraşlı olduğu çok da umrumda değil diyorsanız o halde Folder Lock benzeri uygulamaları kullanabilirsiniz. Fakat bu uygulamaları kullanmak da üçüncü parti bir yazılım olduğu için açıkçası son derece zır ve kullanışsız olabiliyor.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir