iOS 8’de Widget özelliği nasıl kullanılır?

iOS 8 ile artık cihazlarımızın çok daha kullanışlı hale geleceğini söyleyebilmek mümkün. Belki iOS 6’dan iOS 7’ye geçişte gerçekten gelişmiş özellikler görememiş olabiliriz fakat iOS 8’de gerçekten birçok gelişmiş özellik var ki bunlardan birisi de artık Widget özelliği. Artık birçok eklenti bize Widget özelliği sunacak ve biz de bu Widget’ları bilidirim merkezimize yerleştirerek çok daha kısa süre içerisinde bu uygulamalara ulaşabileceğiz. Şuan iOS 8 yeni olduğu için birçok uygulama kendisi adapte edebilmiş değil, fakat adapte edenlerin de olduğunu unutmamak gerekiyor.

Şuanda;  Wdgts, Dropbox, iTranslate, Audiobooks from Audible,Pedometer++, OpenTable, 24me, Duolingo, Parcel gibi uygulamalar kullanıcılara bir Widget desteği sunabiliyor. Eğer bu uygulamalar arasından kullandıklarınız varsa bildirim merkezinizi aşağıya indirdiğinizde düzenle seçeneğinden dilediğiniz gibi Widget’leri ayarlayabiliyorsunuz.

widgetler-1widgetler-2

 

Yukarıda da gördüğünüz gibi gayet basit bir şekilde Widgetleri ayarlayabilmek mümkün. İlerleyen günlerde birçok uygulama çok daha canlı widgetler yapacak ve iOS 8 kullanıcılarına çok daha üst bir deneyim sunacaktır. Şimdi siz de en beğendiğiniz Widgetler ile işe başlayabilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir