iOS 8’e geçmemeniz için 5 en önemli neden

iOS 8 ile belki de birçok yeni özellik geldi, fakat bu gelen özelliklerin çoğu ülkemizde kullanılamıyor. Yani aslında bizler sadece iOS’i birkaç tık tasarım değişiklikleri ile birlikte kullanıyoruz. Yine de eğer henüz hala iOS 7 sürümlerinden birini kullanıyorsanız, iOS 8’in hala hazır olmadığını size söyleyebiliriz. Hatta bunun yanı sıra neden cihazınızı iOS 8’e güncellememeniz gerektiğine dair 5 mantıklı neden sunabiliriz.

1.iPhone 4S kullanıcıları bir kaç kere daha düşünmeli

iphone-4s

iOS 7 güncellemesi ilk olarak yayınlandığında gerçekten de iPhone 4S’in limitlerinin üzerinde bir işletim sistemiydi. Sorunların yanı sıra birçok yavaşlamalar da vardı ve ortalama 1 sene sonra ancak iOS 7 iPhone 4S kullanıcıları için tam kullanılabilir ve stabil bir hale gelmişti. Şimdi de aynı durum geçerli. Yukarıda ki raporlara da göz atacak olursanız eğer uygulamaların açılış süreleri arasında şuanda gerçekten de büyük bir fark var.

Diğer yandan eğer internet üzerinden biraz araştırma yaparsanız “iPhone 4S’imi güncelledikten sonra daha büyük bir verim alıyorum.” diyen tek bir internet kullanıcısı bile bulamazsınız.  Bu durumda bir kere daha düşünmekte fayda var. Gerekli özellikleri oldukça minimize olan bir işletim sistemi ile telefonunuzu yavaşlatmaya iOS 8 gerçekten değer mi?

2.iOS 8’in hedef kitlesi büyük ekranlı cihazlar

buyuk-ekran

Her şirket daha fazla kazanmak ister. Apple her ne kadar hayatımızı daha iyi bir hale getiriyor olsa da sonuç olarak o da bir şirket ve daha çok kazanması lazım. Bu nedenle de kullanıcılarını yeni sürümlere ve yeni cihazlara davet etmesi son derece doğal. Yeni çıkan iPhone 6 modellerinin 4.7″ ve 5.5″ olmasının temel nedenlerinden birisi de iOS 8’in büyük ekranlı cihazlar için tasarlanmış olmasıdır. iPhone 4S ve 5 jenerasyonları ise bu konuda diğerlerine göre daima geri kalacaktır. Özellikle de iPhone 4S’i tekrardan düşünmek gerekebilir.

3. Çok daha fazla alana ihtiyacınız olacak

alan

Hadi birkaç saniyeliğine iOS’in cihazınızı gerçekten yavaşlatmadığını, olabildiğince uygulamalar içerisinde sebepsiz yere çökmelerin yaşanmadığını düşünün. Bu durumda bile iOS 8 pek mantıklı bir işletim sistemi olarak görünmüyor. Eğer telefonunuzun kapasitesi 32 GB veya 62 GB’lık modellerden biriyse sorun yok demektir. Fakat özellikle 16 GB kapasiteye sahip bir cihaz kullanıyorsanız artık cihazınıza çok daha az uygulama yükleyecek, çok daha az video çekecek ve çok daha az müzik depolayabileceksiniz. Şayet 8 GB’lık bir iPhone 4S modeline sahipseniz o zaman durumu sizin için açıklamaya dahi gerek duymuyorum. Şimdiden iyi şanslar.

4.Wifi ile sonsuza dek vedalaşabilirsiniz

wifi-sorunu

Bazı iPhone kullanıcılarının karşısına çıkan en büyük sorunlardan birisi de iPhone’u iOS 8’e güncelledikten sonra Wi-Fi sorunlarının karşısına çıkması. Yukarıdaki görselde gördüğünüz gibi “Wi-Fi kullanılabilir değil.” mesajıyla karşılaşıp cihazınızı çok daha zor internet koşulları altında kullanmak zorunda kalabilirsiniz.

5. Araç şarjı aramaya başlayabilirsiniz

iOS 8 şuanda iOS 7’ye oranla size çok daha gelişmiş özellikler sunuyor gibi görünebilir fakat diğer yandan baktığımızda da şuanda pil tüketimi neredeyse zirvede görünüyor. Çoğu iOS 8 kullanıcısının en büyük şikayetleri arasında da güç tüketimi yer alıyor. Kendimden de örnek vermek gerekirse, bunca yıldır araç şarjı kullanma ihtiyacı duymazken iOS sonrasında artık ben de aracında araç şarjı kullananların arasında yer aldım.

İşin özeti iOS 8 gerçekten de hala hazır bir işletim sistemi değil. Eğer sizin için gerçekten çok gerekli ve önemli özelliklerin olmadığını düşünüyorsanız ve sabredeibliyorsanız en azından iOS 8.1 sürümünü beklemek en iyi seçenek olabilir

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir