iOS 8’in en hızlı yazmaya yardımcı klavyesi; Flesky

Elma doktoru içerisinde birçok paylaşıma imza attık fakat iOS 8 ile birlikte yapılan en köklü  yeniliklerden birisi olan 3. parti klavyeler konusuna bir türlü giriş yapamamıştık. Bundan bir önceki konumuzda da bahsettiğimiz iOS 8.1’de bulunan klavye imla hatası nedeniyle 3. parti klavyelere yönelmenin mantıklı olacağını düşündüm.

flasky

Üçüncü parti klavyeler dediğimizde ise hem Türkçe dil desteği bulunması hem de oldukça popüler olması nedeniyle Flesky uygulamasını sizler için incelememizin oldukça iyi olacağına karar verdim. Flesky uygulaması aslında gerçekten de Apple mühendislerinin yapması gereken işi yapmış denebilir. Klavye üzerinde öylesine güzel bir hakimiyet kurabiliyorsunuz ki özellikle bir gün kadar kullanımdan sonra hissedilir şekilde daha hızlı ve elbette daha düzgün yazmaya başlıyorsunuz.

Kelime tahmin özelliği çok daha iyi çalışıyor. Yani, iOS 8.1’in imla sorununu bize unutturuyor. Çünkü Flesky’i kullandığınızda Flesky’nin kendi dil sözlüğünü kullanmak durumunda kalıyorsunuz. Peki, özellikleri neler biraz daha detaya girelim. Öncelikle Flesky’i Türkçe dil ile kullanmanız için klavyeye tam erişim vermeniz gerekiyor. Fakat firmanın güvenilir bir firma olduğunu göz önüne alacak olursak şayet bu da devede kulak kalıyor. Yine de ekstradan çok özel bilgileri (kredi kartı bilgileri gibi) diğer klavyeleriniz ile girmek de oldukça iyi bir alternatif.

Benim edinmiş olduğum tecrübeye göre Flesky’de çok daha minimal bir klavye tasarımı kullanılıyor ve kelime tahmin haznesi çok hızlı çalışıyor. Bu sayede rahatlıkla standart iPhone klavyesine oranla hata yapabiliyorsunuz. Ayrıca silme fonksiyonu da oldukça gelişmiş. Normale oranla çok daha hızlı bir şekilde kelimeyi silip düzeltebiliyor veya yazdıklarınızın hepsini saniyeler içerisinde ekrandan temizleyebiliyorsunuz. Emoji klavyelere çok daha kolay şekilde ulaşabiliyor ve yazma dilleri arası tek bir hareketle geçiş yapabiliyorsunuz. Klavyenin kullanım için ayrıca üç farklı boyutu var. Küçük, orta ve büyük boyutundan hangisi size hitap ediyorsa onu kullanabiliyorsunuz.

flasky2flasky3

Tabii, Flesky’nin fiyatı açısından da son derece cazip olduğunu belirtmek gerekiyor. Eğer siz de çok daha farklı bir klavye deneyimi ile yazışmalarınızı daha zevkli, hatasız ve hızlı hale getirmek istiyorsanız Flesky uygulamasını App Store üzerinden 1,95 TL’ye satın alabilirsiniz.

Flesky’i App Store üzerinden satın almak için tıklayınız.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir