iOS 9 İle Ekran Bölme Özelliği Geliyor

Yıllardır beklenen ekran bölme özelliği bir diğer deyişle split screen iOS 9 ile birlikte Apple severlere ulaşacak. Fakat bu haber sadece iPad Air, Air 2, iPad Mini 2 ve iPad Mini 3 kullanıcılarına hitap ediyor.

Ekran bölme özelliğinden iPhone kullanıcıları maalesef yararlanamayacak. Ekran bölme özelliği işlevselliği bakımından büyük avantajlar sağlayabiliyor. Hem Facebook’ta gezerken diğer bölmede de Twitter’a göz atabiliyorsunuz. Ayrıca Office programlarını da yan yana kullanarak işlerinizi çok daha hızlı bir şekilde halledebiliyorsunuz.

guc

Güç tasarrufu özelliği geliyor

iOS 9 ile birlikte gelen ve en çok ses uyandıran özelliklerden biri de güç tasarrufu. Android’de yıllardan bu yana olan bu özellik telefonunuzun kaynaklarını daha az kullanmasına yardımcı oluyor. Bu sayede bataryanız da çok daha uzun saatler yetebiliyor.

Artık Apple kullanıcıları da eyvah şarjım bitiyor demekten kurtulacak. Güç tasarrufu özelliği sayesinde cihazlarınızı 3 saate kadar daha fazla kullanabileceksiniz. Ayrıca güç tasarrufu kullanıcılar tarafından özelleştirilebilecek. Veriyi kapatma, ekran parlaklığını azaltma, RAM kullanımını azaltma gibi fonksiyonları da bulunacak.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir