iOS 9 İle Gelen Yeni iPad Özellikleri

iOS 9 işletim sisteminin artık kurulabilir halde olması Apple kullanıcılarını bir hayli heyecanlandırdı. Yeni işletim sisteminin özelliklerini bilmeden kurmak istemeyen iPad kullanıcıları için bu yazımızda iOS 9’un iPad’inize yeni neler getireceğini inceledik.

Slide Over özelliği

Slide over özelliği ile birlikte artık uygulamalar arasında çok daha hızlı geçiş yapabileceksiniz. Üstelik slide over özelliği sadece Apple uygulamaları değil, aynı zamanda etkinleştirilmiş üçüncü parti uygulamalarında da çalışıyor.

Ekran bölme (Split view) özelliği

Yıllardan bu yana beklenen ekran bölme özelliği artık iOS 9 ile birlikte sadece iPad’lerde etkin duruma getirildi. Split view özelliği ile artık iki uygulamayı aynı anda çalıştırabilecek ve işlemlerinizi yapabileceksiniz. Bu sayede Office programları üzerinde çalışırken çok daha hızlı bir şekilde erişim sağlayabileceksiniz.

iOS 9 ile birlikte gelen bir diğer güzellik ise videolarınızı arka planda izleyebilme olmuş. Artık bir uygulamayı küçültüp kullanırken, arka planda da videonuzu takip edebileceksiniz.

iOS 9’un tüm özellikleri hakkında bilgi sahibi olmak için sitemizdeki diğer konulara göz atabilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir