İOS 9’da Sorun Mu Var?

Apple’ın geçtiğimiz günlerde kullanıcılarla buluşturduğu yeni işletim sistemi İOS 9, kullanıcılardan gelen bazı şikayetler üzerine kafalarda ‘Acaba İOS 9 sorunlu mu?’ şeklinde sorulara neden oldu. Gerek iPhone gerekse iPad kullanıcılarının en çok şikayet ettiği durum ise, İOS 9’u yükledikten sonra karşılaşmış oldukları çeşitli hatalar ve cihazlarındaki performans düşüklükleri.

Başta Reddit olmak üzere çeşitli Apple kullanıcı forumlarında yoğun biçimde İOS 9 ile ilgili olumsuz görüşler sunulmaya başlandı. Özellikle cihazlarındaki performansın düştüğü yönünde görüş bildirenlerin büyük bir çoğunluğu iPhone 5s ve 6 kullanıcıları olarak dikkat çekiyor. Telefonun yavaşlaması, durduk yere kapanmalar, programların çökmesi gibi sorunlara karşılık İOS 9’un yeniden yüklenmesini ya da cihazın yeniden başlatılmasını tavsiye eden yetkililerin bu tavsiyeleri pek de işe yaramış gibi görünmüyor.

Konuyla ilgili şimdilik Apple cephesinden resmi bir açıklama gelmezken, kısa süre içinde İOS 9.1 ya da İOS 9.0.1 güncellemelerinin yayınlanabileceği konuşuluyor. Gelişmeler oldukça sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir