iOS için En İyi 5 Arama Tweaki

Arama ve araştırma yapmak, gün içerisinde en çok yaptığımız şeylerin başında geliyor. Dünyanın en büyük arama motoru olan Google’ın ürünü olan Android ile kıyaslandığında her ne kadar bir adım geride kalmış gibi görünse de, iPhone ile internette arama yapmak çoğu kişi için yeterli geliyor.

En iyi 5 Jailbreak Arama Tweak'i

Eğer jailbreak yapılmış bir cihazınız varsa, söz konusu internette arama yapmak olduğunda önünüze birçok seçenek çıkıyor. Sesli arama için olsun, bildirim merkezi için veya spotlight olsun bir sürü seçeneğiniz mevcut. Biz de bu seçenekleri sizin için toparladık.

  1. Quick Google

Masaüstü bilgisayarlarda (mac) cmd+space kısayolu ile yapabileceğimiz bir spotlight araması ile birlikte Alfred gibi birçok uygulama mevcut. iPhone, masaüstü spotlight arama seviyesine ulaşamamış olsa da 3ünçü parti bir yazılım olan QuickGoogle, sizin için en iyi uygulama olabilir.

QuickGoogle, Activator aracılığıyla, dilediğiniz zaman arama yapabilmenizi sağlayan bir tweak. Muhtemelen, iOS üzerinde Google araması yapabileceğiniz en kolay yöntem.

Tweak’ı, Bigboss reposundan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

  1. WebLeaps

Geleneksel arama motorları, masaüstü bilgisayarlar için hiç de yeni olmayan şeyler. Basit olarak, geleneksek arama sizlere arama motorunun kısayolu oluşturmanıza olanak sağlar.

Örneğin, dilerseniz Alfred gibi bir uygulama sayesinde herhangi bir sitenin içeriğinde birkaç tuş ile arama yapabilirsiniz. WebLeaps da küçük ekranında benzer aramalar yapabileceğiniz bir jailbreak tweakı.

WebLeaps tweakını BigBoss reposundan 1.99 dolar gibi bir fiyattan indirebilirsiniz.

  1. WeeSearch Pro

WeeSearch Pro için eşsiz bir program desek yanılmayız herhalde, çünkü bu tweak bildirim merkezi rahatlığını kullanarak her türlü arama yapabilmenizi sağlıyor. Hatta, bildirim merkezinin içerisinde ufak bir tarayıcı yardımıyla sonuçları görmenizi sağlıyor. Tweakın onlarca seçeneği mevcut ve çeşitli arama seçeneklerini seçmeniz mümkün.

BigBoss reposundan tweakı 1.49 dolara indirebilirsiniz.

  1. NowNow

Biz zamanlar, Voice Search adında, Google üzerinden sesli arama yapabilmenizi sağlayan bir tweak vardı. Bu tweak NowNow isimli tweak’ın gölgesinde kaldı desek hiç de yanlış olmaz. NowNow, Activator kullanılarak Google uygulamasından ses yardımıyla arama yapmanıza izin veriyor.

Google resmi uygulamasına entegre ettiği sesli arama ile etkiledi, fakat Siri gibi Ana Ekran Tuşu aracılığıyla kullanılamıyor. NowNow bu problemi çözüyor ve bunu ücretsiz olarak yapıyor.

Bu tweak’ı BigBoss reposundan indirebilirsiniz.

  1. SLightEnhancerSearch

Gülünç isminden de anlaşılacağı üzere, SLightEnhancerSearch, iPhone’unuzdaki sıkıcı spotlight aramasını daha kullanışlı hâle getiriyor. Tweak sayesinde, Cydia, Facebook, Twitter, Youtube ve birçok siteden Spotlight’tan direk olarak arama yapabiliyorsunuz.

Uygulamayı BigBoss reposundan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir